ARAÇ SAHİPLERİNE KIŞLIK BAKIM UYARISI!

Bor  Demirciler ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Ethem Bozdoğan havaların soğuması ile birlikte sürücülere araçlarının kışlık bakımlarının yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu.

GÜNDEM 06.11.2022, 22:21 06.11.2022, 22:27
ARAÇ SAHİPLERİNE KIŞLIK BAKIM UYARISI!

Kışlık bakımın öneminin soğuk havalarla birlikte ön plana çıktığını belirten Başkan Bozdoğan 'Antifriz kış mevsiminde motora çok fazla fayda sağlıyor. Araca koyulmadığı takdirde motora zarar verebiliyor. Sıcak havalar nedeniyle araç sahiplerinin kışlık bakımını aksattığını' söyledi.
Lastik seçiminin önemli olduğunu vurgulayan Bozdoğan 'Yüksek yola tutunma, yolu kavrama gücü, daha az kaza yapma riski ve çok daha güvenli bir sürüş sağlama özelliği bulunan kış lastikleri, hem hayati hem de maddi açıdan önem arz ediyor. Havaların soğumaya başladığı bölgemizde ve ilimizde kış lastiği taktırmak için 1 Aralık tarihinin beklenmemesini tavsiye ediyorum' dedi
Zincir, antifriz, su kontrolü, motor yağı ve benzeri kontrollerin şimdiden yaptırılması gerektiğini vurgulayan Bozdoğan, kış koşullarında, karayolunda da şehir içinde de trafik kurallarının ihlal edilmemesi ve hız sınırlarının aşılmaması uyarısı yaptı. Kaza nedenlerinin başında sürücü hatalarının geldiğine vurgu yapan Başkan Ethem Bozdoğan, aracın hızını, yol, hava ve trafik şartlarına göre ayarlamak gerektiğini, bu şartın yerine getirilmemesinin kazaya davetiye çıkardığını söyledi.
Başkan Ethem Bozdoğan “Vatandaşlarımız hangi bölgede yaşıyorlarsa o bölgenin coğrafi şartlarına göre kış önlemlerini almalı. Kışlık bakımlar için zincir, antifriz, su kontrolü, yağ bakımı ve benzeri kontroller şimdiden yaptırılmalı' dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)