Ayhan Şahenk Vakfı Gezici Sağlık Hizmeti Niğde ve Bor’da

Ayhan Şahenk Vakfı, kuruluş amaçları arasında yer alan halk sağlığına destek çalışmaları kapsamında Gezici Sağlık Çalışmaları Projesi 29 Mart’ta başlayan sağlık taramaları Niğde Merkez ve İlçelerde 2 Nisan’a kadar sürecek.

GÜNDEM 30.03.2018, 09:36 30.03.2018, 09:37
Ayhan Şahenk Vakfı Gezici Sağlık Hizmeti Niğde ve Bor’da

Ayhan Şahenk Vakfı, kuruluş amaçları arasında yer alan halk sağlığına destek çalışmaları kapsamında Gezici Sağlık Çalışmaları Projesi 29 Mart’ta başlayan sağlık taramaları Niğde Merkez ve İlçelerde 2 Nisan’a kadar sürecek.

 

Ayhan Şahenk Vakfı’nın Gezici Sağlık Hizmeti çalışmaları hakkında bilgi veren Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan Ayhan Şahenk Vakfı’nın, devletin sağlık alanında yaptığı çalışmalara destek olmak ve ihtiyacı olanlara birinci basamak sağlık hizmeti vermek üzere 21 yıldır ‘Gezici Sağlık Çalışması Projesi’ni yürüttüğünü son teknolojiyle donatılan sağlık araçlarında uzman sağlık personeliyle göz ve genel sağlık taraması yapıldığını söyledi.

 

Gezici sağlık çalışması projesi vakfın kuruluş amaçlarından biri olduğunu ifade eden Vakıf Müdürü Zafer Nuri Eraslan ;‘’ Devletin sağlık alanında yaptığı çalışmalara destek olmak amacıyla tecrübeli uzman doktorlar ve sağlık ekibiyle  modern sağlık araçları oluşturduk ve bu sağlık çalışmalarını 1997 yılında başlattık. Bu proje kapsamında her gün İstanbul ağırlıklı olarak göz ve genel sağlık muayenesi yapıyoruz. Okulların açık olduğu zaman okullarda, olmadığı zamanlarda da ihtiyaç olan yerlerde çalışıyoruz. Bu çalışmaların büyük bölümü İstanbul’da gerçekleştiriliyor ama kurucumuz Ayhan Şahenk’in memleketi olan Niğde’de de bu uygulamayı periyodik hale getirdik. Her yıl Nisan ayında Merkez ve İlçelerde 1 haftalık bir sağlık çalışması yapıyoruz. Bor’da ve Çamardı’da başlattığımız çalışmalar Ulukışla, Altunhisar ve Çiftlik’le devam edecek 1 ve 2 Nisan tarihlerinde de Niğde merkezde sağlık hizmeti vereceklerini ifade etti.

 

Yapılan sağlık taramalarının ücretsiz olduğuna dikkat çeken Eraslan göz taramalarında ameliyat aşamasına gelinceye kadar bütün aşamaları gerçekleştirdiklerini, genel muayenede ise doktorların kısa sürede tanıya varmasında yardımcı olacak bütün tahlillerin yapıldığını belirtti.

 

Eraslan; “29 Mart’ta Bor ve Çamardı’nda, 30 Mart’ta Çiftlik ve Altunhisar’da, 31 Mart’ta Ulukışla’da, 1 - 2 Nisan tarihlerinde ise Niğde Merkez’de ücretsiz sağlık hizmeti verilecek olan Genel Muayene aracında; kan şekeri, üre, kolesterol, karaciğer enzimleri gibi 16 parametreyi içeren biyokimya tahlilleri, tam kan sayımı, tam idrar tahlili ve EKG çekimi yapılırken, Göz Muayenesi Aracında tam donanımlı poliklinik düzeyinde yapılabilen tüm işlemler gerçekleştirilebiliyor. 21 yıldır 515 bin vatandaşa sağlık hizmeti veren Ayhan Şahenk Vakfı’nın bu çalışması çeşitli ödüllere de layık görülüyor. Ayhan Şahenk Vakfı Gezisi Sağlık Hizmeti Projesi İstanbul Tabip Odası’nın ‘Halk Sağlığı Ödülü’ne, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ‘Vakıf Medeniyeti Sağlık Yılı Ödülü’ ile ‘Uygulanmış En Başarılı Proje Ödülü’ne ve Sağlık Gönüllüleri Türkiye tarafından da ‘2017 Yılının En Başarılı Vakfı Ödülü’ne layık görüldü” diye konuştu.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)