Bağımlılıkla Mücadele Kurulu Toplandı

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, Niğde Valisi Sayın Yılmaz Şimşek Başkanlığında Valilik toplantı Salonunda toplandı.

GÜNDEM 07.03.2018, 16:25 14.09.2018, 01:58
Bağımlılıkla Mücadele Kurulu Toplandı

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, Niğde Valisi Sayın Yılmaz Şimşek Başkanlığında Valilik toplantı Salonunda toplandı.

Toplantıya Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı  Ahmet Taciroğlu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ile Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yılmaz Şimşek, Başbakanlık Genelgesi kapsamında Uyuşturucu ile Mücadele ve tütün ve tütün ürünleri ile mücadele Koordinasyon Kurularının yerine Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurullarının kurulduğunu belirtti.

Genelge kapsamında kurulan Bağımlılıkla mücadele kurulunun görev ve sorumlulukları tek tek sıralayan Vali Şimşek, “ Kurulumuzun faaliyetleri içerisinde bağımlılıkla mücadelede kurumlar arası iş birliğini ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek ve eylem planlarını hazırlamak, onaylamak, gerektiğinde değiştirmek, güncellemek ve uygulanmasını takip edip değerlendirmek yer almaktadır” dedi.

Kurulun amacının çocukları ve gençleri her türlü alışkanlık ve bağımlılık konusunda duyarlı hale getirmek ve uzak tutmak olduğunun altını çizen Vali Yılmaz Şimşek, “Tabi ki bu görev, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektör ile Sivil Toplum Kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın iş birliği içerisinde yapılmalıdır.  Ümit ediyorum ki tüm Niğdeli Vatandaşlarımız bu konuda gerekli duyarlılığa sahip olacaklar ve ilimiz bu konuda da yapmış olduğu mücadele ve çalışmalarla ön plana çıkan bir il durumunda olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bağımlılıkla mücadele süreci, bağımlılıkla mücadele kurullarının çalışma usul ve esasları ve gerçekleştirilen çalışmaların İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sunum eşliğinde katılımcılara aktarılmasıyla devam etti.

Toplantı, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)