"Bak Postacı Geliyor" Mazide Kaldı

Hemen herkesin bildiği ‘Bak postacı geliyor selam veriyor’ şarkısı artık mazide kaldı.

GÜNDEM 01.11.2017, 17:04 01.11.2017, 17:05

Hemen herkesin bildiği ‘Bak postacı geliyor selam veriyor’ şarkısı artık mazide kaldı.
Önceden heyecanla beklenen, kapılarda karşılanan, getirdikleri haberler güzel ise ikramlarla uğurlanan postacılar şimdi gittikleri her yerde şiddete maruz kalmanın korkusunu yaşıyor. Neden mi? Çünkü artık hasret kokan mektupların yerini, banka tebligatları, mahkeme kağıtları aldı.

Elektronik mesajlaşmanın devreye girmesiyle artık sevgililer aşklarını SMS ile anlatırken, asker mektupları da tarih oldu. Artık postacılar mektuplarla değil, kredi kartı ekstresi ve faturalarla anılır oldu.

29 dağıtıcının çalıştığı Niğde PTT Başmüdürlüğünde 9 ayda 1 milyon 531 Bin 376 fatura ve ekstre dağıtılırken, toplam gönderinin küçük bir kısmını mektuplar oluşturdu.

PTT Niğde Başmüdürü Bedri Evran, artık eskisi gibi asker ve sevgili mektuplarının yollanmadığını belirterek, "Sevgililerin birbirine yazdıkları ya da askerin annesine ve babasına yazdığı mektuplar artık kalmadı denecek kadar az. Bugün artık ticari mektuplar götürüyoruz. Yoğunluğumuz artıyor mu? Evet artıyor. Her vatandaşın cebinde mutlaka bir kredi kartı var. Bu kredi kartı için her ay fatura geliyor mu? Geliyor. Kredi kartı ekstresini götüren kurum biziz. Birden fazla kredi kartı kullananlar var. İnsanların birkaç kredi kartı, cep telefonu, ev telefonu, interneti bunların hepsinin faturalarını biz taşıyoruz" dedi.

PTT çalışanlarının en büyük sıkıntısının yanlış adres olduğunu ifade eden Evran, sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Bizim işimizi kolaylaştırmak için vatandaş mutlaka adreslerini doğru yazmalı. Oturduğumuz yerin adresini bilmeliyiz. Bizim için çok önemli. Oturduğumuz adresi doğru bir şekilde bildirirsek o zaman gönderi daha iyi olacak. Ayrıca apartmanlarda ve sitelerde binaların girişlerinde bulunan posta kutuları usulüne uygun yapılmalı. Biz kayıtlı ve kayıtsız gönderileri en üst katlara kadar da verebiliriz."

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)