Bölgesel Medya Buluşması Kayseri'de Yapıldı

Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri Bölge Müdürlüğü tarafından bir otelde bölgesel medya buluşması gerçekleştirildi.

GÜNDEM 04.06.2018, 18:03 04.06.2018, 18:04
Bölgesel Medya Buluşması Kayseri'de Yapıldı

Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri Bölge Müdürlüğü tarafından bir otelde bölgesel medya buluşması gerçekleştirildi.

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan BYEGM Bölge Müdürü Mehmet Uğurlu, katılan basın yayın kuruluşu temsilcilerine teşekkürler ederek, program hakkında bilgilendirme yaptı.

Kayseri, Sivas, Yozgat, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir illerinden gelen basın mensuplarının katılım gösterdiği programa; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, BYEGM Bölge Müdürü Mehmet Uğurlu, Kayseri Büyükşehir gazeteciler Cemiyeti Başkanı Üstün Tuncer, Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Üngür ve bu illerden gazeteciler ile cemiyet üyeleri katıldı.

Niğde’yi temsilen ise Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, Başkan Yardımcısı Dahi Gedik, Genel Sekreter Yavuz Malkoç, Cemiyet üyeleri Ayşegül Arslan, Hüseyin Gökdemir, Yaşar Gül ve Nafiye Koca katıldı.

Programda; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm, yapı kayıt belgesi gibi gündemde olan konular hakkında bilgiler verdi.

Yapı kayıt belgeleri ile ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Bakan Özhaseki, Bu aftan 1. derece sit alanlarına yapılan kaçak yapılarında faydalanabileceğinin altını çizdi.

Güneydoğu'da kayyum atanan belediyelerin artık devletten gelen paraları hizmete çevirdiğini belirten Bakan Özhaseki, Diyarbakır’ın Sur ilçesi, Mardin’in Nusaybin ilçesi gibi zarar gören yapıları devlet eliyle aslına uygun yeniden inşa edilmeye başlandığını ve bir kısmının tamamlandığını söyledi. Bakan Özhaseki, belediyelere kayyum atanmasıyla birlikte hizmet edilmeye başlandığını ifade ederek “Özellikle kayyum belediyelerle birlikte hizmet de başladı.

Oralardaki belediye yapılanmalarında ele geçirdiği ne kadar para, devletin gönderdiği birikim varsa Kandil’e göndermek için çırpınan uzantıları belediyelerden aldık. Bunların yerine de kayyum arkadaşlar atandı. Şimdi devletin gönderdiklerini hizmete döndürüyorlar. İdil’de, Silopi’de mesela 15 günde bir su akıyordu, Cizre’nin, Şırnak’ın altyapısı yoktu şimdi kısa süre içerisinde kayyumlar bunların hepsini yaptı. Her gün sular akıyor ve altyapılar mükemmel şekilde ortaya çıkıyor. Bu konuda o bölgenin koordinatör bakanı olarak üzerime düşen görevi yaptığıma inanıyorum. Orada devlet eli elbette hırsıza, arsıza vurdu. Ben de şefkat elini temsil ederek gidip orada mağdur olan vatandaşların yarasını sarmaya çalışıyorum elimden geldiği kadar" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)