BOR KÜTÜPHANECİLERİ ÖDÜLLÜ YAZAR  ÜLKÜ DEMİRAY’I ZİYARET ETTİ

 Kıbrıs’ın acılarını aksettiren “Cümbezin Kızı” adlı eseriyle Roman ödülünü Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın elinden alan Eğitimci Yazar Ülkü Demiray’ı, Bor İlçe Halk Kütüphanesi çalışanları evinde ziyaret edip tebrik ettiler.

GÜNDEM 10.01.2024, 10:07
BOR KÜTÜPHANECİLERİ ÖDÜLLÜ YAZAR  ÜLKÜ DEMİRAY’I ZİYARET ETTİ

Bilindiği üzere Eğitimci Yazar Ülkü Demiray 2023 yılında ilk kez düzenlenen ‘Emine Işınsu Roman Ödülü’ yarışmasında, Yazar Alev Alatlı, Prof. Dr. Bilge Ercilasun, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Belkıs Altuniş Gürsoy ve Yazar Yağmur Tunalı'dan oluşan jüri üyelerinin titiz çalışmalarıyla 141 eser arasından Cümbezin Kızı” adlı eseriyle Emine Işınsu roman ödülünü kazanmıştı.

Niğde de Türkçe öğretmeni olan Yazar Ülkü Demiray’a ödülünü Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde düzenlenen törende Prof. Dr İskender Öksüz ve Prof. Dr. İlber Ortaylı teslim etti.

 Kıbrıs’ın acılarını aksettiren “Cümbezin Kızı” adlı eseriyle Roman ödülünü Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın elinden alan Eğitimci Yazar Ülkü Demiray’ı, Bor İlçe Halk Kütüphanesi çalışanları evinde ziyaret edip tebrik ettiler. Bor Halil Nuri Bey İlçe Kütüphanesi Müdürü Murat Başkanı ve kütüphaneciler İsmail Bakır, Menşure Erbil ve Dilan Karataş’ı evinde ağırlayan yazar Demiray, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti. Samimi bir ortamda geçen sohbette ödül alan eser hakkında konuşuldu. Ülkü Demiray ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirirken ziyaretçilerine basılmış olan ve basılmaya hazır olup yayınlanmayı bekleyen eserleri hakkında bilgi verdi.

Ödüllü yazar Ülkü Demiray ödül kazanan Cümbezin Kızı adlı eserini Bor İlçe Halk Kütüphanesi okurları için imzalayarak Bor Kütüphanesi’ne hediye etti.

Yazar Ülkü Demiray, Bor Halil Nuri Bey İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından 2023 Eğitim ve Öğretim yılında “Okur – Yazar Buluşmaları” temasıyla öğrencilerle söyleşi ve imza günlerine katılarak Bor ilçesinde öğrencilere kitap ve kütüphane sevgisini kazandırmada aktif rol aldı.

Yazar Ülkü Demiray “Cümbezin Kızı” romanıyla 2023 yılında ilk kez düzenlenen “Emine Işınsu Roman Ödülünü kazanmadan önce “Üç Yukarı Bir Dön” hikâyesiyle de aynı yıl “Şair Şemsi Belli Hikâye Yarışmasında ikincilik ödülünü kazanmıştı.

Ödülü kazanan “Cümbezin Kızı”  adlı eser için jüri üyeleri görüşlerini şu şekilde belirtmişlerdi:

Prof. Dr. İlber Ortaylı: “Işınsu’ya yakışır bir yarışmaydı. Güzel eserler geldi. Cümbezin Kızı öne çıktı.”

Yağmur Tunalı:Genç Werther’in Acıları’nı hatırlatan, genç bir kadının hikayesinden hareketle içe işleyen bir sosyal dram. Türkçesi çok sağlam ve çok güzel.”

Prof. Dr. Belkıs Gürsoy: “Ah Cümbezin Kızı, ne olur bize her daim iyilerin kazandığı o tükenmez masallarını hep anlat, hep anlat ki dünya denilen bu dar ve engebeli köprüde Zümrüdüankaların kanatlarından yalnızca sevgi ve merhamet devşirelim.”

Prof. Dr. Bilge Ercılasun:Akıcı ve işlek bir üslup, güçlü bir baş karakter, zevkle okunan bir roman.”

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)