DEPREM BÖLGESİNE 2 GÜNDE 100 BİN EKMEK

Niğde Belediyesi Modern Ekmek Fabrikası’nda, depremin meydana geldiği andan itibarin 100 bin ekmek üretildi. Yerel fırıncı esnafının da üretim aşamasında destek verdiği Ekmek Fabrikasında üretilen ekmeklerin önemli bölümü deprem bölgesine gönderilirken on binlerce ekmek de Niğde il merkezinde güvenli alanlarda toplanan vatandaşlara sıcak çorba ile birlikte dağıtıldı.

GÜNDEM 08.02.2023, 10:54
DEPREM BÖLGESİNE 2 GÜNDE 100 BİN EKMEK

Niğde Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkili olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yaralarının sarılması için başlatılan yardım kampanyalarına, tüm imkanlarını en üst seviyede seferber ederek katılıyor.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 40 kişilik ekiple birlikte, depremin etkilediği illerden biri olan Adıyaman’a hareket etmiş, ekiple birlikte kampanya kapsamında toplanan 5 tır dolusu yardım malzemesi de deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıkmıştı.

2 GÜNDE 100 BİN EKMEK

Niğde Belediyesi Modern Ekmek Fabrikası ise depremin meydana geldiği saatlerden itibaren 24 saat esasına dayalı olarak ekmek üretimine başladı. Yerel fırıncı esnafının da üretim aşamasında destek verdiği Ekmek Fabrikasında 2 gün içinde 100 bine yakın ekmek üretimi gerçekleştirildi.

ÜRETİLEN EKMEKLER DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ

Niğde Belediyesi Modern Ekmek Fabrikasında 2 gün içinde üretilen yaklaşık 100 ekmeğin önemli bir bölümünü, depremden etkilenen illere gönderildi. On binlerce ekmek ise il merkezindeki toplanma alanları ile spor salonları, güvenli alanlarda toplanan vatandaşlara sıcak çorba ikramıyla birlikte dağıtıldı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, depremin meydana geldiği andan itibaren Niğde Belediyesi olarak deprem bölgesinde yapılacak her türlü insani yardım için tüm imkanlarını en üst seviyede harekete geçirdiklerini ifade etti.

Depremden etkilenen illere, depremin olduğu ilk andan itibaren araçlarla birlikte 10 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdiklerini anımsatan Başkan Özdemir, kendisinin de başında bulunduğu 30 kişilik yeni bir ekibin ise Adıyaman’a hareket ettiğini hatırlattı.

GÜNDE 45 BİN- 50 BİN EKMEK ÜRETİLECEK

Başkan Emrah Özdemir, Niğde Belediyesi olarak deprem nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar için toplanma alanlarına sıcak çorba ikramında bulunduklarını belirterek, “Depremin olduğu andan itibaren belediyemize ait ekmek fabrikamızda sürekli ekmek üretimine geçtik. 24 saat esasına göre ekmek üretimi yapıyoruz. 2 gün içinde 100 bin ekmek üretimi yapıldı. Yerel fırıncı esnafımızın da üretim aşamasında destek verdiği ekmek üretimine günlük ortalama 45 bin -50 bin üretim yaparak devam edeceğiz. Üretim aşamasında belediye personelimize destek veren fırıncı esnafına ve tüm fırıncı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Özdemir, depremden etkilenen vatandaşların yaralarının sarılmasına yönelik başlatılan yardım kampanyalarına Niğde’den çok büyük ilgi olduğuna da dikkat çekerek, “Tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Böyle felaketlerin bir daha yaşanmamasını diliyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yarılarına acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)