Direnen Filistin fotoğraf sergisi açıldı

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) ile Medya İş Sendikasının işbirliğinde organize edilen ‘Direnen Filistin’ adlı fotoğraf sergisi Niğde’de açıldı.

GÜNDEM 08.07.2021, 10:32 08.07.2021, 10:36
Direnen Filistin fotoğraf sergisi açıldı

Niğde Şadırvan Parkta açılan sergide, Filistin’de yaşanan İsrail zulmü fotoğraflarla gözler önüne serildi. Fotoğraf sergisinin açılışına Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Hizmet-İş Sendikası Niğde İl Başkanı Kadir Yenel, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR

Serginin açılış konuşmasını yapan Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Alpaslan Düzgün, yıllardır süren İsrail zulmüne, direncini, umudunu yitirmeden karşı koymaya devam eden Filistin halkının yaşadığı süreci dünyaya duyurmak için, Medya-İş Sendikasının projesi ve Anadolu Ajansının zengin arşivinden fotoğrafların yer aldığı serginin Niğde’de açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hepimiz biliyoruz, görüyoruz, İsrail’in sivil savunmasız Filistin halkına uyguladığı şiddet son dönemlerde giderek daha da vahim bir hal aldı. Meslektaşlarımızın objektiflerine yansıyan görüntüler hepimizin vicdanını sızlatıp yüreklerimizi kanatıyor. Kundaktaki bebekler ile çocukların, masum insanların acımasızca katledilmeleri tamamen bir insanlık suçudur. İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulüm hukuka ve insan haklarına aykırıdır.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak İsrail’in Filistin halkı ve topraklarına karşı zulmünü ve hukuk tanımaz tavrını şiddetle kınıyoruz. Devletimiz ve milletimiz ile birlikte özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelelerinde Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, olmaya devam edeceğimizi bugün bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz.

Şu iyi bilinmelidir ki, yaşanan insanlık dışı cinayetlere ses çıkarmayan her ülke bu kara lekeyi sonsuza kadar alınlarında taşımaya mahkûmdur. Zalimler eninde sonunda kendi döktükleri kanda boğulacaktır. Eğer gazeteciler olmasaydı, İsrail’in Filistin’de işlediği insanlık suçu belki de dünyanın birçok ülkesinde görülmeyecek ve bilinmeyecekti. Bir bölümünü bu sergimizde göreceğiniz bu fotoğraflar tarihi belge olarak kalmayacaktır” dedi.

FİLİSTİN HALKINA YAPILAN ZULMÜ SERGİLİYORUZ

Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, açılan serginin bir sanatsal faaliyet olmadığını belirterek, “Ortadoğu’da bir terör örgütü gibi davranan İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulmü burada sergilemeye gayret ettik. Ama bizim asıl amacımız Ortadoğu’nun şımarık çocuk gibi davranan İsrail’in Filistin halkına yaptığı bu zalimliğe rağmen oradaki yaşanan direnişi göstermek. Zaten fotoğraflarda da gördüğünüz gibi Filistin halkı her türlü zulme, bombalamaya ve mermilenmeye karşı gösterdiği dirençtir.

Özgürlüklerinden ve inançlarından asla taviz vermeyen bu insanların yanında olduğumuzu dün gösteriyor idik, bugünde göstermeye devam ediyoruz. Medya-İş Sendikası olarak amacımızda bu. Fotoğrafları halkımızı görmesi ve Filistin’de yaşanan dramı dünyaya duyurmak. Yabancı basın her zaman yaptığı gibi İsrail vahşetini göstermemeye devam ediyor” diye konuştu.

VALİ ŞİMŞEK: ANLAMLI BİR SERGİ

Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ise Direnen Filistin Fotoğraf Sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, serginin çok anlamlı bir etkinlik olduğunu belirterek, “Bugün çok anlamlı bir vesile ile sizlerle birlikteyiz. Niğde Gazeteciler Cemiyeti ve Medya İşçileri Sendikası tarafından düzenlenen “Direnen Filistin” konulu anlamlı sergiyi hep birlikte açtık. Filistin halkının yıllardır inançlarını korumak uğruna verdikleri mücadeleyi ve yaşadıkları zulmü biz Türkiye olarak çok iyi biliyoruz.

Maalesef bizim gördüklerimize başta Amerika ve Avrupa olmak üzere tüm dünya gözlerini kapamış durumda. Öyle ki, İsrail gibi küçük bir topluluğun Filistin’e ve Filistin halkına yaptığı insanlık dışı zulme bazı ülkelerde sessiz kalmaktadır. Tüm dünya bu yaşananlara gösterini kapattıkları gibi bazı güçler tarafından bu yaşananların medyada da bile engellenmek isteniyor. İşte bu bakımdan bu serginin burada açılışı önemli ve anlamlıdır.

Şüphesiz gazeteciler olmasaydı, katil İsrail devletinin Filistin’de yaşattığı zulmü dünya görmeyecekti. Bu zulme karşı taşla, sapanla mücadele eden bu halkı fark edemeyecekti. Mazlumun yanında olan yine Türk Milleti olmuştur. Şunu unutmamak gerekir ki, tarih biz kökenlerin, boyun eğenlerin, teslim olanların kazandığını değil, direnenlerin kazandığını hep yazmıştır. Bu anlamlı ve önemli sergiyi tüm Niğdeli hemşerilerimizin gezerek görmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Direnen Filistin Fotoğraf sergisi iki gün boyunca Niğde Şadırvan Park’ta halkın ziyaretine açık kalacak.

NGC

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)