Görme Engelliler Derneği Niğde Şubesi açıldı

Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şubesi törenle açıldı.

GÜNDEM 08.10.2018, 17:55 08.10.2018, 19:59
Görme Engelliler Derneği Niğde Şubesi açıldı

Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şubesi törenle açıldı.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şubesi’nin açılış törenine Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Hüdavent Hatun Kadın, Çocuk ve Gençlik Derneği başkanı Fatma Büyükakkaş, Sağırlar Derneği Sözcüsü Hatice Yalçıner, Hafızlar Derneği Başkanı Yusuf Çetinkaya, Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Merkezinden Örgütlenme, Sağlık Ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İlhan çok sayıda STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sıralı Mahallesi, Halkevi Sokak üzerinde açılan Görme Engelliler Derneği Niğde Şubesi Açılış töreninde konuşan Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şubesi Başkanı Mehmet Yılmaz, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Erişilebilirlik tüm engellilerin temel hakkıdır. Caddelerin, sokakların, kamusal alanların, web sayfalarının günlük yaşamda kullanılan tüm araç ve gereçlerin engellinin kullanımına uygun hale getirilmesine erişilebilirlik denir. Bizim de hayalimiz Niğde'nin erişilebilirlikte lider bir şehir olmasıdır." dedi. Birçok ile göre Niğde'nin bu anlamda daha iyi bir yol kat ettiğini ifade eden Yılmaz, erişilebilirliğin daha da ileriye gitmesi için önerilerini tüm yöneticilerle paylaşacağını ifade etti.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Merkezi Örgütlenme, Sağlık Ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İlhan Özbolat ise yaptığı konuşmada; "9. şubemizi Niğde'ye açmaktan dolayı çok mutluyuz. "Derneğimiz, özelde görme engellilerin, genelde tüm engellilerin hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesi, görme engellilerin sosyal, kültürel, spor, eğitim gibi alanlarda daha etkin hale gelmesi için birçok çalışmalar yapmaktadır." dedi.

Görme engellilerin yanı sıra, toplumun da görme engellileri daha iyi tanıyabilmesi için çeşitli projeler geliştirdiklerini ifade eden Özbolat, "Biz şu anda okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimize görme engellileri daha iyi tanıyabilmesi için çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Bunu küçük yaşta öğrenen çocuklar, ileri yaşlarda engellilere daha duyarlı hale gelecekler. Bir görme engelli ile karşılaştıklarında nasıl yardımcı olacaklarını bilecekler." diye konuştu.

 Açılışa katılan Niğde belediye başkanı Rifat Özkan Türkiye Görme Engelliler Derneği Niğde Şubesinin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Derneğimizin hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Derneğin her türlü ihtiyacında ve faaliyetlerinde Niğde belediyesi olarak üzerimize düşen desteği vereceğiz." dedi.

 "Görme engelli kardeşlerimizin mevcutta bulunan sarı çizgileri kullanırken zorluklar yaşadığını biliyoruz. Bu yüzden bunları kaldırıp yerine parke gömmeli yahut boyama usulüyle döşenen çizgileri 16 km uzunlukta döşemeyi planlıyoruz.

Tabi hangisinin daha kullanışlı olduğunu görme engelli kardeşlerimiz test edecek. Bunların ufak bir numunesini yapacağız. Ondan sonra derneğimizle irtibata geçerek arkadaşlarımızdan test etmelerini isteyeceğiz. Hangisi daha kullanışlı olursa o çizgileri sağlı sollu şehrimize döşeyeceğiz." diye konuştu".

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)