GÜLEN DOSTLAR PROJESİ TANITILDI 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Niğde Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde basın mensupları ile bir araya gelerek burada başlatmış oldukları “Gülen Dostlar Projesi “ile ilgili bilgi verdi.  Proje kapsamında barınaktaki hayvanların eğitilerek, sahiplendirileceğini ifade etti.

GÜNDEM 11.01.2023, 15:22 14.01.2023, 14:36
GÜLEN DOSTLAR PROJESİ TANITILDI 

GÜLEN DOSTLAR PROJESİ TANITILDI 
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Niğde Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde basın mensupları ile bir araya gelerek burada başlatmış oldukları “Gülen Dostlar Projesi “ile ilgili bilgi verdi.  Proje kapsamında barınaktaki hayvanların eğitilerek, sahiplendirileceğini ifade eden Başkan Özdemir; “2019'dan itibaren Niğde Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine önemli yatırım yaptıklarını ve hayvan bakım evini dünya standartlarının üzerine taşımak istediklerini ve buraya yaptıkları yatırımın ayrılan bütçeyi aşmasına rağmen vicdani bir sorumluluk olduğunu söyledi. “

NİĞDE SAHİPSİZ HAYVANLARI KORUMA BİRLİĞİ'Nİ KURUYORUZ
Başkan Özdemir"Burada verdiğimiz eğitimler sayesinde hem sokaklarda sahipsiz gezen hayvanlarımızın sayısı da aslında azalmış olacak. Aynı ortamda olmak istemeyen ya da bir şekilde korkan vatandaşlarımız için sahipsiz hayvanlarımız için bir köy ya da yaşam alanı oluşturacağız. Niğde Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği'ni kuruyoruz. Bütün belediyelerimiz, İl Özel idaremiz üye olacak. Orada günlük beslenmelerini sağlayacağız. Hayvanseverlerimiz, öğrencilerimiz her gün onları ziyaret edebilecek." ifadelerini kullandı.

HAYVANLAR İÇİN ISITMA SİSTEMİ KURDUK 
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; Hayvanların kışı rahat ve konforlu geçirmesi için kapalı alanlara ısıtma sistemi kurduklarını, ultraviyole ışıkları yerleştirdiklerini belirterek, onların oturma ve uyumaları için özel yerler hazırladıklarını ve zemini uygun hale getirdiklerini ifade etti. 

GÜLEN YÜZLER KAFESİ AÇIYORUZ
Başkan Özdemir, proje kapsamında "Gülen Yüzler Kafesi" açacaklarını bildirerek, down sendromlu çocuklara sahipsiz hayvanlarla terapi yaptıracaklarını bildirdi.Burada sahipsiz hayvanlarımızla çocuklarımızı buluşturacağız diyen Başkan Özdemir; “İnşallah projemizi 23 Nisan’a yetiştirmeye çalışıyoruz.” dedi. 

HAYVAN BAKICILIĞI VE KÖPEK EĞİTMENLİĞİ PERSONEL EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLEDİK
Niğde Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde başlatılan proje kapsamında, köpek eğitmeni Rasim Tekin önderliğinde öncelikle barınak çalışanları, sonra da özellikle engelli ve tehlikeli ırk köpekler eğitiliyor. Engelli köpekler için de bir eğitim programı düzenleyen NiğdeBelediyesi bu hayvanları eğiterek sahiplendirilmelerini sağlayacak. Yasaklı ırklarla ilgili olarak da onları eğiterek onları yaşanabilir bir ortam hazırladıklarını söyleyen köpek eğitmeni Rasim Tekin; “Tehlikeli ırklar barınaklarda ömür boyu yaşamak zorundalar. Önce tehlikeli ırklarla çalışmaya başladık. Sabah tüm yasaklı ırklar, grup arkadaşlarımızla birlikte gezinti alanında dolaştırılıyor. Artık onların da bakım evimizde çok mutlu olabilecekleri bir yaşam tarzları ve eğitim düzeni başladı. Onların ailesi biziz. Onların günlük tüm ihtiyaçlarını ekip olarak biz karşılıyoruz." diye konuştu.
Başkan Özdemir barınaktaki bütün hayvanların eğitildiğine, özellikle yasaklı ırk hayvanların eğitilmesini önemsediklerine dikkati çekti.

HAYVANLARI SEVEN, GÖNÜLDEN HİZMET SUNAN BİR EKİP OLUŞTURDUK.
Bakımevi İyileştirme Hayvan Bakıcılığı ve Köpek Eğitmenliği Personel Eğitim Programı sonucunda elde edilen çıktılarla ilgili bir açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; "Bu projemizin en büyük amaçlarından biri tabi ki çalışma arkadaşlarımıza bu eğitimin verilmesiydi. Sadece çalışma arkadaşlarımızla da sınırlamadık, hayvanseverlerimize, üniversitemizdeki öğrencilere de bu eğitimi veriyoruz. Hayvanlara nasıl yaklaşılması gerektiği, vücut diliyle alakalı eğitimi verdikten sonrasında sahipsiz hayvanlarımızı eğiteceğiz. Tabi ki nihayetinde amacımız onları sahiplendirmek.” dedi.

EĞİTİLEN HAYVANLAR ÜCRETSİZ OLARAK SAHİPLENDİRİLECEK 
Başkan Özdemir;“Bundan sonraki süreçte uzman eğitmenler eşliğinde eğitilen dostlarımızın gerek bakımevimizden gerekse Belediyemizin sosyal mecrasından ücretsiz bir şekilde sahiplendireceğiz ve ücretsiz olarak haftanın belirli günlerinde köpek eğitimi ile ilgili ders programları düzenleyeceğiz.” dedi. Başkan Özdemir; “Sahiplenilebilecek köpekler için ev ortamına uygun bir dekor hazırladık. Bu hayvanlar evlerindeki ortamı buradada yaşasınlar istedik. Yaşanmışlıklarını unutmasınlar istedik. Bu eğitimlerden sonra bu hayvanlarımız hızlı bir şekilde sahiplendirilecek” dedi. Başkan Özdemir; “Kuracağımız sosyal medya ve web sitemizde, belediyemiz üzerinden başta engelli sahipsiz hayvanlarımız olmak üzere birçok hayvanımızı eğittikten sonra sahiplendirmeyi amaçlıyoruz.Türkiye'nin her yerine internet sitemizden ücretsiz sahiplendireceğiz.” İfadelerini kullandı.

KEDİ EVİMİZ EV ORTAMINDA HİZMET VERİYOR 
Başkan Özdemir; “Evlerden bırakılan kediler içinde kedi evi yaptık. Buranın ısıtılmasını sağlıyoruz. Ev ortamına uygun bir yer hazırladık ve bu hayvanları en güzel ortamda koruyoruz.” dedi. 

TÜM CANLILARA HİZMET VERİYORUZ 
Tüm canlıların başkanı olmaktan ve hizmet vermekten çok mutlu olduğu söyleyen Başkan Özdemir; “Bu eğitim programımız birkaç basamaktan oluşmaktadır. Şu anda ki aşama bittikten sonra bakımevimizde eğitimciler tarafından seçilen dostlarımızla hayvan destekli terapi uygulamasını çok yakın zamanda hayata geçireceğiz. Dostlarımızla beraber çıktığımız sevgi ve emek dolu bu yolda yanımızda olan herkese teşekkür ederiz.” dedi. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)