GÜRER: “5 ŞUBAT NİĞDELİLERİN ONUR GÜNÜDÜR”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 89. yıldönümü dolayasıyla yayımladığı mesajında, “5 Şubat tarihi, Niğde’nin ve Niğdelilerin onur günüdür” dedi.

GÜNDEM 04.02.2023, 17:00
GÜRER: “5 ŞUBAT NİĞDELİLERİN ONUR GÜNÜDÜR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 5 Şubat 1934 tarihinde Niğde’ye gelen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün,“Benim Niğde’ye alakam büyüktür, Niğdelileri her zaman sevmişimdir, Kurtuluş mücadelemizde Niğde her zaman önemli rol oynamıştır” şeklindeki sözlerini hatırlattı.

Her yıl 5 Şubat tarihinde, Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin yıldönümünün, il genelinde 1934 yılında aynı heyecanla kutlandığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, aradan 89 yıl geçmesine rağmen bu coşku ve heyecanın devam ettiğini ve asla bitmeyeceğini ifade etti.

1932 yılında Kayseri-Ulukışla demiryolunun hizmete açıldığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Şubat 1934 tarihinde bu yolu kullanarak, trenle Niğde’yi geldiğini ve Niğde’yi onurlandırdığını hatırlattı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün o gün Niğde’de kaldığını, ertesi gün ise yine trenle ulaştığı Ulukışla’nın, kaplıcalarıyla ünlü Çiftehan nahiyesinde gittiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, burada Büyük Önder Atatürk’ün, kaplıcalarla ilgili düzenlemeler yapılması konusunda talimat verdiğini de ifade etti.

“Niğdelileri her zaman sevmişimdir” diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Niğdelilerin de her zaman bağlılıklarını gösterdiğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Atatürk’ün gösterdiği yolda, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için, var gücümüzle çalışarak, Ata’mızı ne kadar sevdiğimizi, O’nun fikirlerine ne kadar bağlı olduğumuzu gösterebiliriz” şeklinde konuştu.

Mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’yi onurlandırışının 89.yıldönümünü kutlayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)