İŞKUR İşverenlerin İhtiyaçlarını Belirliyor

İŞKUR Niğde İl Müdürü Ali Bingül, İlimizde 208 işyerinde derlenen bilgilere göre eleman ihtiyaçlarının belirlendiğini söyledi. Bingül, piyasanın önde gelen faaliyetlerinin İmalat, Toplan ve Perakende, Ticaret ve İnşaat sektörlerinde olduğuna dikkati çekti.

GÜNDEM 14.10.2017, 12:48 14.10.2017, 12:49
İŞKUR İşverenlerin İhtiyaçlarını Belirliyor

İŞKUR Niğde İl Müdürü Ali Bingül, İlimizde 208 işyerinde derlenen bilgilere göre eleman ihtiyaçlarının belirlendiğini söyledi. Bingül, piyasanın önde gelen faaliyetlerinin İmalat, Toplan ve Perakende, Ticaret ve İnşaat sektörlerinde olduğuna dikkati çekti.

AÇIK İŞ ORANI % 10,6

Niğde’de 20+istihdamlı işyerlerinin %10,6’sında 96 açık iş olduğunun belirlendiğine işaret eden İŞKUR İl Müdürü Ali Bingül, İlimizde açık iş oranının % 1 olarak hesaplandığını, en yüksek açık iş oranına sahip sektörün ise % 2,5 oranı ile Ulaştırme ve Depo olduğunun altını çizdi.

EN ÇOK AÇIK İŞLER

Açık işi en çok olan işyerlerinin %46,9 oranı ile İmalat sektörü ve %17,7 ile Toptan ve Perakende Ticaret sektörü olduğuna vurgu yapan İŞKUR Niğde İl Müdürü Bingül, İşverenlerin en çok talepte bulundukları mesleklerin Beden İşçisi (İnşaat), Makine Bakımcı ile Makine Bakım Onarım Teknisyeni/Makine Bakım Onarımcısı olduğunu belirtti.

ARANILAN İLK ÜÇ BECERİ

İŞKUR İl Müdürü Bingül; “Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Takım Çalışması, Fiziki ve Bedensel Yeterlilik ve Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe’dir.İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR, Akraba-Eş Dost ve Kendi Çalışanları aracılığı ile aramaktadır” dedi 

TEMİNİNDE GÜÇLÜK ÇEKİLEN İŞLER

Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %28,4’ünde 198 kişinin temininde güçlük çekildiğine dikkati çeken İŞKUR İl Müdürü Bingül; “Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Gaz Altı Kaynakçısı, Makine Montaj ve Bakım Onarımcısı, Şoför (Yolcu Taşıma), Makineci (Dikiş),İplik Eğirme Operatörü (Ring/Vater/Vargel), Plastik Doğramacı/PVC Doğrama/İmalat ve Montajcısı, Ön Muhasebeci, Satış Danışmanı, Elektrikçi (Genel), Yaşlı Bakımı Meslek Elemanı meslekleridir” diye konuştu.

İSTİHDAM ARTIŞI 593 OLACAK

Niğde ilinde 20+istihdamlı işyerlerinde 593 kişilik istihdam artışı beklendiğini ifade eden İŞKUR İl Müdürü Bingül, İşverenlerin, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 6,4 oranında artmasını öngörmekte olduğuna değinerek, konuşmasında; “En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İnşaat, Bilgi ve İletişim ile Ulaştırma ve Depolama’dır.Montajcı (Kurgucu), Sıvacı, İnşaat Kalıpçısı (ahşap)mesleklerinde istihdam artışı beklenirkenBeden İşçisi (Genel), Temizlik Görevlisi ve Manavmesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir” ifadelerine yer verdi.

İŞKUR Niğde İl Müdürü Ali Bingül, İlimizde işyerlerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi konusunda gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin kamuoyunu bilgilendirirken şu çarpıcı bilgileri verdi:

208 İŞYERİNDE ARAŞTIRMA

“İŞKURNiğde ilinde208 işyerindenderlediği bilgilere göre eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Piyasanın önde gelen faaliyetleri İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ve İnşaat sektörlerinde yer almaktadır.”

İMALATTA İHTİYAÇ ÇOK

“Niğde’de 20+istihdamlı işyerlerinin %10,6’sında 96 açık iş olduğu tespit edilmiştir.Niğde’de açık iş oranı % 1 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör% 2,5 ile Ulaştırma ve Depolama olmuştur.

Açık işi en çok olan işyerleri%46,9 oranı ile İmalat sektörü ve%17,7 ile Toptan ve Perakende Ticaret sektörüdür.”

İŞ ARAMA YÖNTEMLERİ

“İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Beden İşçisi (İnşaat), Makine Bakımcı ile Makine Bakım Onarım Teknisyeni/Makine Bakım Onarımcısı’dır.

Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Takım Çalışması, Fiziki ve Bedensel Yeterlilik ve Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe’dir.

İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR, Akraba-Eş Dost ve Kendi Çalışanları aracılığı ile aramaktadır.” 

TEMİNİNDE GÜÇLÜK ÇEKİLENLER

“Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin% 28,4’ünde 198 kişinin temininde güçlük çekilmektedir.

Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Gaz Altı Kaynakçısı, Makine Montaj ve Bakım Onarımcısı, Şoför (Yolcu Taşıma), Makineci (Dikiş),İplik Eğirme Operatörü (Ring/Vater/Vargel), Plastik Doğramacı/PVC Doğrama/İmalat ve Montajcısı, Ön Muhasebeci, Satış Danışmanı, Elektrikçi (Genel), Yaşlı Bakımı Meslek Elemanımeslekleridir.”

BEKLENEN İSTİHDAM ARTIŞI

“Niğde ilinde 20+istihdamlı işyerlerinde 593 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 6,4 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İnşaat, Bilgi ve İletişim ile Ulaştırma ve Depolama’dır. Montajcı (Kurgucu), Sıvacı, İnşaat Kalıpçısı (ahşap) mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Beden İşçisi (Genel), Temizlik Görevlisi ve Manavmesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir.”

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)