Kaçak Yaban Keçisi Avlayanlara 13 Bin Lira Ceza

Niğde Orman ve Su işleri Şube Müdürü Turgut Koçak, Kaçak yollarla yaban dağ keçileri avlayanlara 13 bin lira ceza kesileceğini söyledi.

GÜNDEM 29.06.2017, 10:40 29.06.2017, 10:40
Kaçak Yaban Keçisi Avlayanlara 13 Bin Lira Ceza

Niğde Orman ve Su işleri Şube Müdürü Turgut Koçak, Kaçak yollarla yaban dağ keçileri avlayanlara 13 bin lira ceza kesileceğini söyledi.

2017-2018 yılı merkez av komisyon kararlarının açıklandığını belirten Niğde Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Turgut Koçak; “koruma altında bulunan türler arasında bulunan yaban keçilerini Demirkazık yaban hayatı sahasında veya yasak olan yerlerde avlanılması durumunda 13 Bin TL tazminat ve idari para cezası uygulanacaktır.  Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmaları yasak olan ve koruma altına alınan yaban hayatı sahalarında av yapmamaları gerekmektedir.  İlimiz Demirkazık yaban hayatı sahasında Bakanlığımız tarafından belirlenen tarihler dışında Yaban keçisi yani dağ keçilerini avlayan ve av sırasında yakalan kaçak avcılara 13 Bin TL tazminat ve idari para cezası kesilecektir” dedi.

Yasak avcılık yapan avcılara idari para ceza uygulanacağı ifade eden Koçak, “Avcılarımızın herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmaması için her ne suretle olursa olsun tüfek, canlı keklik, tuzak ve kafes vb. ava çıkmamaları gerekmektedir.  Yaban hayvanları üreme, tüy değiştirme ve göç dönemlerinde rahatsız edilemez, yavru ve yumurtaları toplanamaz, yuvaları dağıtılamaz. Bu kabahatleri işleyenler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Çiftleşme ve üreme dönemlerinde atılan her bir kurşun yaban hayatında büyük tahribatlara meydan verecektir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü İl Şube Müdürlüğü ekipleri olarak,  sürdürebilir bir yaban hayatı için kaçak avcılıkla mücadele çalışmalarımız av sezonu içinde olduğu gibi  av sezonu dışında da gece, gündüz, hafta içi ve hafta sonu sürekli devam etmektedir.  4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa ve Merkez Av Komisyonu kararında yasak avcılık yapan ve yasaklanan canlı mühre, tuzak, kapan, ilmek, kafes ve benzeri araç ve gereçlerle avlanan avcılara her bir aykırılık için idari para cezası verilmektedir. Bakanlıkça ve Merkez Av Komisyonu’nca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)