Kültür Vadisi Projesi Yerinde İncelendi

Niğde belediyesi tarafından yapılması planlanan ve projesi hazırlanan Kültür Vadisi projesini dün Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy ve beraberindeki heyet yerinde inceleyerek Başkan Akdoğan’dan proje hakkında bilgi aldılar.

GÜNDEM 27.12.2016, 17:29 27.12.2016, 17:40
Kültür Vadisi Projesi Yerinde İncelendi
Niğde Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve projesi hazırlanan Kültür Vadisi projesini dün Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy ve beraberindeki heyet yerinde inceleyerek Başkan Akdoğan’dan proje hakkında bilgi aldılar. 
Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesine paralel olarak Kale Mahallesi ve Alaaddin Mahallesinde bulunan yaklaşık 150 hanenin taşınmasıyla ilgili dün TBMM İdare Ak Parti Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Ak doğan ve Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy'la Kalede incelemelerde bulunuldu. 
Kültür Vadisi projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesinin gerçekleşmesiyle birlikte Niğde Belediyesine ait konutlara Kale ve çevresinde ki hane sahipleri yerleştirileceğiz. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak bu düzenlemeyle Kale ve çevresinde tarihi özelliği olmayan yapılar yıkılarak Niğde Kalesinin ortaya çıkması sağlayacağız. Bugünde Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy ve Sayın Milletvekilimizle birlikte Kalede yerinde incelemelerde bulunduk. Seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi; Alaaddin Tepesine düzenleme ve restorasyon yapacağız. Alaaddin Tepesi yıllar önceki gibi Niğdelilerin ailece gezdiği, eğlenip dinlendiği güzel günlerine Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanmasına paralel olarak kavuşacak. Niğdemizi güzelleştirmek, kültürümüzü daha fazla kişiye duyurmak ve ekonomimize fayda sağlamak için çalışmalar yaptığımız projemizi Tabiat Varlıkları Genel Müdürümüz Kemalettin Cengiz Tekinsoy'a ve beraberindeki heyete anlattık.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)