NİĞDE BELEDİYESİ 6 İLDE YARDIM FAALİYETİNİ SÜRDÜRÜYOR

Niğde Belediyesi, asrın felaketinin yaşandığı afet bölgesinde, dört koldan depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. 6 ilde 25’i operatör, 105 personelin canla başla çalıştığı arama kurtarma ve yardım çalışmalarına devam ediyor.

GÜNDEM 13.02.2023, 10:10
NİĞDE BELEDİYESİ 6 İLDE YARDIM FAALİYETİNİ SÜRDÜRÜYOR

Niğde Belediyesi, asrın felaketinin yaşandığı afet bölgesinde, dört koldan depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. 6 ilde 25’i operatör, 105 personelin canla başla çalıştığı arama kurtarma ve yardım çalışmalarına devam ediyor.  8’i iş makinesi ve 14’ü kurtarma aracı olmak üzere çok sayıda araç görevlendirildi. Depremin ilk 5 gününde Niğde’de Belediyesinin organizesiyle, 65 tır yardım malzemesinin ulaştırıldığı afet bölgesinde, 191 şoför görev yapıyor.

Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren hem arama kurtarma ekiplerini hem de yardım tırlarını bölgeye gönderen Niğde Belediyesi’nin bünyesindeki ekipler, 6 Şubat sabahından bu yana bir yandan arama kurtarma çalışmalarını sürdürürken değin taraftan da Niğde’den gönderilen yardımları depremzedelere ulaştırıyor.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in de Adıyaman’da oluşturulan lojistik merkezinden koordine ettiği arama kurtarma, enkaz kaldırma ve yardım çalışmaları kapsamında, bu ilde kurulan aşevinde depremzedelere sıcak çorba ve ekmek veriliyor. Deprem bölgesindeki Çölyak hastalarına da yine Niğde Belediyesi Ekmek Fabrikasında üretilen glütensiz ekmekler dağıtılıyor.

NİĞDE BELEDİYESİ TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETTİ

Niğde Belediyesi 6 Şubat Pazartesi sabahı Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 04.17’de 7,7; 13.24’te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremin yaralarının sarılması için, tüm imkanlarını en üst seviyede seferber etti.

Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren Belediye Başkanı Emrah Özdemir‘in talimatıyla oluşturulan arama kurtarma ve yardım ekipleri, depremden etkilenen illere sevk edilirken, aynı anda başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlar da yine tırlarla afet bölgesine ulaştırıldı.

BAŞKAN ÖZDEMİR ADIYAMAN’DA

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise 30 kişilik ayrı bir ekiple birlikte Adıyaman’a giderek, bu ilimizde uluşturulan lojistik merkezinde, arama kurtarma çalışmaları ile deprem yardımlarının dağıtılmasıyla ilgili çalışmaları koordine etmeyi sürdürüyor.

NİĞDE BELEDİYESİ 6 İLDE YARDIM FAALİYETİNİ SÜRDÜRÜYOR

Niğde Belediyesi ekipleri depremden etkilenen illerden Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adana ve Osmaniye İllerinde hem arama kurtarma, hem de yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

105 PERSONEL, 14 KURTARMA ARACI, 8 İŞ MAKİNESİ

Adı geçen illerde Niğde Belediyesi, 25’i operatör olmak üzere 105 personelle depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Yardım tırları ve arama kurtarma araçlarını kullanmak üzere 191 şoförü görevlendiren Niğde Belediyesi, 6 ilde 8 adet iş makinesi, 12 adet cenaze aracı ve cenaze yıkama aracı, 2 arazöz, 14 kurtarma aracı, paletli ekskavatör, 2 adet temizlik aracı, 2 minibüs ve 1 transit ve 1 aşevi aracı ile afet bölgesindeki çalışmalara önemli katkı sağlıyor.

65 YARDIM TIRI

Niğde Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyası kapsamında depremin ilk 5 gününde toplanan 65 tır yardımın; gıda, su, battaniye, giyecek malzemesi, ısıtıcı, bebek bezi, mama ve ilaçtan oluşan 38 tır yardım Adıyaman’a gönderilirken, Hatay’a 12 tır, Kahramanmaraş’a 7 tır, Gaziantep’e 2 tır yardım gönderildi. Adıyaman’a ayrıca 4 tır içerisinde hilti, balyoz ve jeneratörlerin bulunduğu 4 tır  kurtarma malzemesi ve 2 tır da soba, odun ve kömür malzemesi de ulaştırıldı.

NİĞDE BELEDİYESİ AŞEVİ KURDU

Bu arada Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in koordinesiyle depremzedelere yardım organizasyonu kapsamında Adıyaman’da oluşturulan lojistik merkezdeki yardım çalışmaları da aralıksız sürüyor.

Niğde Belediyesi’nin oluşturduğu aşevinde araçlarla deprem alanlarına sıcak çorba, ekmek ve toplanan yardımlar ulaştırılıyor.

DEPREMZEDE ÇÖLYAK HASTALARININ GLUTENSİZ

EKMEĞİ NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN 

Öte yandan Niğde Belediyesi’nin Modern Ekmek Fabrikasında günlük üretilen 70 bin ekmeğin büyük bölümü deprem bölgesine gönderiliyor. 24 saat esasına dayalı yapılan üretimde çölyak hastaları için üretilen glütensiz ekmekler de depremzedelere ulaştırılıyor.

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN TEŞEKKÜR

Adıyaman’da oluşturulan lojistik merkezde, Niğde Belediyesinin arama kurtarma ve yardım malzemelerinin dağıtımıyla ilgili çalışmaları koordine eden Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Tüm imkanlarımız ile yaraları sarmak için çaba gösteriyoruz. Ülkemiz asrın en büyük felaketi ile karşı karşıya. Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren koordineli bir şekilde afet bölgesine yapacağımız çalışmaları ve yardımları masaya yatırdık ve şu ana kadar iş makineleri, arama kurtarma araçları, aşevi cenaze araçları, arasöz ve diğer makinelerimizi depremden etkilenen iller arasında yer alan Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adana ve Osmaniye illerine ulaştırdık. İlk 5 gün içinde 65 tır yardım tırını da bu illerimize ulaştırdık” dedi.

Yardım kampanyasının devam ettiğini söyleyen Başkan Özdemir, “Yardımlarını esirgemeyen tüm hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Asrın felaketinde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)