Niğde'de ormanlara giriş yasaklandı

Niğde’de ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar 15 Ağustos’a kadar yasaklandı.

GÜNDEM 30.07.2021, 16:41 30.07.2021, 16:44
Niğde'de ormanlara giriş yasaklandı

Niğde’de ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar 15 Ağustos’a kadar yasaklandı.
Türkiye’de gündeme gelen orman yangınları sebebiyle Niğde İli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Vali Vekili Cemil KILINÇ Başkanlığında toplanarak, Niğde İlinde çıkabilecek orman yangınları ile mücadele konusunda karar alındığı belirtildi.
Alınan kararda; “Orman idaresince gerçekleştirilen faaliyetlerde görev alanlar, izin almak koşulu ile orman alanlarında hayvan otlatanlar, ilgili kurumların izni dahilinde faaliyette bulunanlar ve orman içi ve bitişiğinde tarımsal faaliyette bulunlar hariç olmak üzere; Merkez Dündarlı Kasabası, Ulukışla İlçesi Horoz, Çiftehan, Alihoca, Maden (Karagöl Turizm Bölgesi hariç), Kılan, Darboğaz, Yeniyıldız ve Emirler Köyleri ile Çamardı İlçesi Elekgölü (Aladağlar Milli Parkı Bölgesi hariç) ve Yelatan Köyleri sınırlarında bulunan ormanlık alanlara giriş çıkışlar 31 Temmuz 2021-15 Ağustos 2021 tarihleri arasında 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74. maddesi kapsamında yasaklanmıştır. 
Orman içi ve bitişiğinde görülen duman ve yangınlar ile sabotaj ihtimaline karşı ormana giriş yapan yabancı ve şüpheli kişilerin tespiti halinde 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar yapılması için yangına hassas bölgelerdeki muhtarlıklar ve camilerde yapılacak anonslar vasıtası ile vatandaşlar bilgilendirilecektir. 
Birinci maddede bahsi geçen ormanlık sahaların mıntıkasında olduğu Çamardı ve Ulukışla İlçe Belediye Başkanlıklarınca, itfaiye araçlarının bakım ve kontrolleri yaptırılarak hizmete hazır tutulması sağlanacaktır “denildi.

Niğde Valiliği

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)