Niğde göletlerine 97 bin Balık yavrusu bırakıldı

Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Niğde ve ilçelerindeki göletlerde yaptığı çalışmalarla balık popülasyonunu artırmaya yönelik Niğde genelindeki göletlere 97 bin yavru balık bırakıldı.

GÜNDEM 18.07.2017, 10:29 18.07.2017, 10:30
Niğde göletlerine 97 bin Balık yavrusu bırakıldı

 Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Niğde ve ilçelerindeki göletlerde yaptığı çalışmalarla balık popülasyonunu artırmaya yönelik Niğde genelindeki göletlere 97 bin yavru balık bırakıldı.

Balık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, balık üretiminin ve gölet verimliliğinin artırılması amacıyla müdürlük personeli, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden getirilen 97 Bin sazan balığı yavrusu Niğde genelindeki 10 gölete bırakıldı.
Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım Baş; “Su ürünleri kaynaklarımızda nesli tehlike ve baskı altında olan su ürünleri stoklarının desteklenmesi için 1970 yılından itibaren yürütülen balıklandırma faaliyetleri kapsamında su kaynaklarımıza 50 milyon adet sazan, kalkan, Mersin ve Karadeniz alabalığı yavrusu bırakılmıştır. Bu çalışmalar 2016 yılından itibaren çalışmalar “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında yürütülmektedir. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Üretim Tesisleri’nde 2017 yılında üretilen 5 milyon sazan balığı yavrusundan İl Müdürlüğümüzün talebi doğrultusunda 97.000 adet ilimize tahsis edilmiş ve il ve ilçe sınırları içerisinde bulunan 10 gölete bırakılmıştır. Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi Müdürlüğünce yürütülen balıklandırma çalışmaları her yıl yapılmakta olup, sayın halkımızın gereken özveriyi ve ilgiyi göstermesini beklemekteyiz” dedi.
Baş, "Balıklandırma yapıldıktan sonra, balıklandırma yapılan sahanın çok iyi korunması lazımdır. Periyotlar halinde yakalanan balıkların boy ve ağırlıkları tespit edilecek, gelişme durumları incelenecektir. Balıklandırılan saha niğde İl ve İlçe  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce periyodik olarak kontrol edilecek, usulsüz avcılık yapanlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır" dedi

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)