Niğde OSB'den Koku İddilarına Yanıt

Niğde OSB Niğde'yi etkisi altına alan koku nedeniyle hedef gösterilmesinden dolayı yasal işlem başlatacağını duyurdu.

GÜNDEM 28.06.2016, 09:23 28.06.2016, 09:24
Niğde OSB'den Koku İddilarına Yanıt
Gece sahur vakti gaz kaçağı denilerek başladı, farklı açıklamalar geldi ve birçok kurum hedef yapıldı. Tabiki bu tür haberlerin hızla yayılmasının en büyük nedeni de hiçbir kurumdan kokunun sebebi nedeniyle açıklama yapılmamış olması idi.
 
Niğde OSB'nin basın açıklaması; ''27.06.2016 Pazartesi günü 02:00 – 04:30 saatleri arasında Niğde Şehir Merkezi’ni saran ağır koku nedeniyle vatandaşlarımız tedirgin olmuşlardır. Kamuoyunda tedirginlik hakimken, sebebi ve sorumluları belli olmayan koku nedeniyle basın yayın organlarında ve sosyal medyada gerçeği yansıtmayan, Niğde OSB’yi hedef gösteren haberlere yer verilmiştir.Saatler ilerledikten sonra Polis, İtfaiye, AFAD, ve doğalgaz ekipleri kokunun kaynağını bulmuşlar, Niğde Çevre Yolu’ndaki Kızılca Deresi’nin bitiminde toplanan sudan geldiğini tespit etmişlerdir. Kesin sonuç Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve DSİ Konya Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından dereden alınan numunelerin incelenmesinden sonra alınacaktır.
 
Hal böyle iken Niğde OSB ve Sanayicilerinin suçlanması kabul edilemez bir durumdur. 
 
Niğde OSB her türlü inceleme ve denetime açıktır. OSB’de kimyasal ürün ve kimyasal atık üreten tesis yer almamaktadır.
 
Kokunun Niğde OSB ve OSB sanayicilerinden kaynaklanmadığı, Niğde OSB ve Sanayicilerini zan altında bırakan bu konuda yasal mercilere başvurulacağını belirtiriz.''dediler.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)