Niğde Tarım Konseyi kuruluş protokolü imzalandı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Niğde Ziraat Odası Başkanlığı arasında Niğde Tarım Konseyi (NİTAK) Kuruluş Protokolü imzalandı.

GÜNDEM 15.12.2021, 10:42
Niğde Tarım Konseyi kuruluş protokolü imzalandı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Niğde Ziraat Odası Başkanlığı arasında Niğde Tarım Konseyi (NİTAK) Kuruluş Protokolü imzalandı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleşen imza törenine Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş ve Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar katıldı.
Niğde ilinin sahip olduğu tarımsal potansiyelin tam olarak değerlendirilebilmesi ve tarım sektörünün sürdürülebilir büyüme stratejilerinin belirlenmesi amacıyla kamu-özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin güç birliği yapacağı bir çatı kuruluşa ihtiyaç duyulması sebebiyle kurulan NİTAK’ın amacı  Niğde ilinde tarım sektöründe faaliyet gösteren kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör kuruluşlarını bir araya getirmek, tarım sektörünün sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri konusunda çalışmalar yapmak ve Niğde ilinin tarımsal, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak politika ve stratejilerin belirlenmesine yönelik tavsiyelerde bulunmak olarak ifade ediliyor.
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan’ın “NİTAK Kuruluş Gerekçesi, Amaçları, Yapısı ve İşleyişi” adlı sunumu ile başlayan programda açıklamalarda bulunan Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Niğde’nin önemli bir tarım kenti olduğunu belirterek, protokolün Niğde tarımı için çok büyük bir girişim olduğunu söyledi.
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, protokol ile ilgili detaylı bilgiler de verdiği açıklamalarının sonunda protokolün tüm taraflar için hayırlara vesile olmasını diledi.
Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ise törendeki açıklamalarında “2 aylık Rektörlük görev sürem boyunca bu proje üzerinde bir ayı aşkın süredir çalışmalar yapmaktaydık. Bugün Niğde Tarım Konseyini kurmuş bulunmaktayız. Amacımız, kamu, sivil toplum ve özel kuruluşları tarım sektörü alanında bir araya getirecek bir çatı oluşturmaktır. Bu bağlamda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Ziraat Odamız, kurucular kurulu olarak görev alacağız. En kısa zamanda şehrimiz özelinde bir tarım çalıştayı düzenleyerek gelecek vizyonumuzu ve stratejilerimizi belirleyeceğiz. Bu konseyin oluşumunda desteklerini esirgemeyen Niğde Valimiz Sayın Dr. Yılmaz Şimşek’e de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
İmza töreni, günün anısına çekilen fotoğraf ile son buldu.
(NÖHÜ)
 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)