NİĞDE TAVASI ARTIK TESCİLLİ

Niğde yöresine ait çok eski zamanlardan gelen damak tadının vazgeçilmezi "Niğde Tavası’’nın Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde NİTSO adına tescil edildiği geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Bor Yolunda bir restoranda düzenlenen etkinlikle birlikte Niğde protokolü ve NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu'nun katılımıyla program düzenlendi. Belediye meclis üyelerinin de katıldığı programda katılımcılara tescillenen Niğde Tavası yemeği ikram edildi.

GÜNDEM 08.08.2023, 17:05 03.04.2024, 04:52
NİĞDE TAVASI ARTIK TESCİLLİ

Niğde yöresine ait çok eski zamanlardan gelen damak tadının vazgeçilmezi "Niğde Tavası’’nın Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde NİTSO adına tescil edildiği geçtiğimiz hafta açıklanmıştı.

Bor Yolunda bir restoranda düzenlenen etkinlikle birlikte Niğde protokolü ve NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu'nun katılımıyla program düzenlendi. Belediye meclis üyelerinin de katıldığı programda katılımcılara tescillenen Niğde Tavası yemeği ikram edildi. Programda açıklamalarda bulunan Niğde Valisi Mustafa Koç şunlara değindi; "Tescil edilmiş Niğde Tavası yemeğimiz artık kesin olarak Niğde'mize ait. Tabi bütün Türkiye'ye tanıtacağız. Büyük kültür değerlerine sahibiz. Niğde'de bunun büyük bir parçası. Niğde kadim bir şehir olması nedeniyle hem kültürel değerleri hem tarım ürünleri açısından, sanayi açısından çok zenginliklere sahip. Bunların değerlendirilmesi açısından bu tescil önemli. Sanayi, kültürel, tarım alanında tesciller yapıldı. İnşallah memleketimizin ileriye gitmesi hak ettiğini yere gelmesi için elbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Dışarıdaki tüm insanımızı Niğde'ye davet ediyoruz. Daha önceki tescillerle birlikte Niğde Tavamızın tescillenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" 

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ilimize ait değerlerin tescillenmesi için emek vereceklerini belirtti. 

NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu yaptığı kısa açıklamasında, "Niğde Tava'yı tescilledik. Niğde Tahinli ve Niğde Kalsit'in coğrafi işaretini almıştık. Görüşmelerimiz neticesinde Niğde Tavası artık sizin yöreye ait coğrafi işaretinizi verebiliriz, dediler. Biz de coğrafi işareti aldık, Niğde Tava’mız artık tescillendi. Niğde'nin vazgeçilmez yemeklerinden biliyorsunuz Niğde Tava. Çorbası ve pilavı ile birlikte sunum yapılır. Biz coğrafi işareti aldık bundan sonrası Niğde'ye kalıyor. Kelle Söğüş için de müracaatımızı yaptık. İnşallah onun da coğrafi işaretini alacağız." dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)