Niğde Yeniden Tarih Yazdı

Başkan Akdoğan,’’ Milletimize, bayrağımıza, ezanımıza, toprağımıza, devletimize hep beraber sahip çıkmaya devam edeceğiz’’

GÜNDEM 18.07.2017, 10:42 18.07.2017, 10:43
Niğde Yeniden Tarih Yazdı

 Başkan Akdoğan,’’ Milletimize, bayrağımıza, ezanımıza, toprağımıza, devletimize hep beraber sahip çıkmaya devam edeceğiz’’ 

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Niğde Belediyesi ve Niğde Valiliği tarafından düzenlenen etkinliklerle demokrasi şehitleri anılarak binlerce Niğdeli Ömer Halisdemir Meydanı’nda iki gün demokrasi nöbeti tuttu.
15 Temmuz  Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında iki gün boyunca binlerce Niğdeli Ömer Halisdemir Meydanı’nda buluştu.  Etkinliğin ikinci gününde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kuran’ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ömer Halisdemir Meydanı’nı dolduran binlerce Niğdeli ellerindeki Türk Bayraklarıyla Niğde Belediyesi mehter takımının çaldığı marşlara eşlik etti.
Programa Niğde  Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutan Vekili J. Yarbay İhsan Çanak, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Sivil Toplum Kuruluşu İl Temsilcileri, protokol üyeleri ve binlerce Niğdeli katıldı. 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri dolayısıyla Türkiye genelinde tutulan nöbetlerle Türk milletinin yeniden bir tarih yazdığı söyleyen Başkan Akdoğan İstanbul Yenikapı ruhunu baltalamak isteyenlerin amacına ulaşamadığını vurguladı. Akdoğan, ‘’ Dün Türkiye’deki coşkuyu gördük ki Yenikapı ruhu bölünmemiş daha da büyümüş. Tüm vilayetlerimizin meydanı bundan bir yıl önce 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi akşamı nasıl coştuysa, Türk Milleti demokrasisine, ülkesine, bayrağına, cumhurbaşkanına nasıl sahip çıktıysa bu coşku, bu beraberlik güçlenerek devam ediyor. Bu bakımdan Türk Milleti yeniden tarih yazdı, Niğde yeniden tarih yazdı. Bizlerde bunu görmenin bahtiyarlığı içindeyiz’’ dedi.
BU ÜLKE HAKİKATEN ÇOK PAHALI BİR COĞRAFYA
‘’1071’den bugüne kadar bu milletin sırtını kimse yere getiremedi bundan sonra da getirmeye gücü yetmeyecektir’’ diyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’ Biz birliğimizi beraberliğimizi bozmadığımız  müddetçe içimize vatan hainlerini almadığımız müddetçe bu milletin sırtını hiçkimse yere getiremeyecektir. Yükümüz ağır, sizlere borcumuz bir hayli fazla bunu biliyoruz. Bu uğurda gece gündüz sizlerin hizmetkarı olma noktasında gayret gösteriyoruz. Bundan sonra da yılmadan usanmadan hep beraber bu kervanı yürüteceğiz. Bu ülke hakikaten çok pahalı bir  coğrafya. Türk milleti bu topraklara ayak bastığı günden bu yana bu coğrafyanın her karış toprağını kanlarıyla yoğurarak ödedi. Bu coğrafya bu millete analarının ak sütü gibi helal. Bizler bir olacağız iri olacağız diri olacağız. Milletimize, bayrağımıza, ezanımıza, toprağımıza, devletimize hep beraber sahip çıkmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.
Belediye Başkanı Akdoğan, ‘’ Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere Türklerin Anadolu’ya geldiği günden bugüne kadar olan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, gazilerimize Cenab’ı Hak’tan acil şifalar diliyorum’’ şeklinde konuştu.
Etkinlikte Vali Yılmaz Şimşek ile AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Erdoğan Özegen de günün anlam ve önemine dair birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması meydana kurulan dev platformdan canlı olarak izletildi.  Gece yarısına kadar devam eden nöbette Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşlar için çeşitli ikramlar yapıldı.

Kaynak: Dahi Gedik
Yorumlar (0)