Niğde’de 150 Çiftçiye İyi Tarım Eğitimi Verildi

Niğde Ziraat Odası tarafından İyi Tarım Uygulamaları (İTU) projesi kapsamında 2018 üretim yılı için Grand Otel toplantı salonunda yaklaşık 150 çiftçimiz ile bir araya gelerek eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 16.03.2018, 10:05 14.09.2018, 01:50
Niğde’de 150 Çiftçiye İyi Tarım Eğitimi  Verildi

Niğde Ziraat Odası tarafından İyi Tarım Uygulamaları (İTU) projesi kapsamında 2018 üretim yılı için Grand Otel toplantı salonunda yaklaşık 150 çiftçimiz ile bir araya gelerek eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar; “2017 yılında başlatılan ve 88 üreticinin Ziraat Odası Koordinatörlüğü ile İTU kapsamında Sertifikalarını alarak Devlet desteğinden faydalanmaları için Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvuruları yapılmış. Bu yıl devam edecek olan projeye katılımın daha fazla olacağı ve şimdiden kayıt olan çiftçilerin sayısı 120 ye ulaşmıştır. 6964 Sayılı Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanunu’nun 3. Maddesine göre; “Tarım ve Kırsal kesimin kalkınması için her türlü eğitim, yayım ve danışmanlık faaliyetinde bulunmak, konu ile ilgili kurum ve kuruluşlar ile iş birliği yapmak, katkıda ve önerilerde bulunmak.” Denilmektedir.  Kanunumuzun 3. Maddeye göre vermiş olduğu yetki ve yüklemiş olduğu sorumluluk gereği, önceki yıllarda olduğu gibi 2018 yılı içinde çiftçilerimize tarım ve hayvancılık ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenlenecek olup,  Yeni desteklemeler ve gelişmeler hakkında her türlü yardımın, yayım ve danışmanlık hizmetleri hız kesmeden devam edecektir. Bu gün burada yapılan toplantımızın amacı ise; Çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeden bir tarımsal üretimin yaygınlaştırılması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda iç ve dış piyasada ürünlerimizin güvenilir olarak tüketimin yapılması açısından iyi tarım uygulamaları büyük önem arz etmektedir” dedi.

Kenar, “Bioçeşitlilik göz önünde bulundurulduğunda çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden bir üretim yapmak ancak ve ancak İyi Tarım Uygulamaları (İTU) kriterleri yerine getirilerek mümkün olmaktadır. Üretim konusunda İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaştırılması bu yıl ve ileriki yıllar artarak devam edecektir. İlimiz üretiminde önemli bir yere sahip olan patates, fasulye ve kabak çekirdeği ile meyve bahçeleri ile iştigal eden yaklaşık 120 çiftçimiz projeye dahil edildi. Eğitim ve Bilgilendirme toplantımıza, Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından İyi Tarım Uygulamaları başta olmak üzere, Üretici Kayıt Defteri ve Bitki Koruma Uygulama Belgesi hakkında Eğitim verildi. Yine toplantımızın devamında Niğde İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından arazide karşılaşılacak tehlikeleri karşı ilk yardım eğitimi verildi” diye konuştu.

Kenar; “Bu gün burada eğitim veren,  Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Niğde İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederiz. Ayrıca eğitime katılım sağlayan çiftlerimize de şükranlarımızı sunarız. Dün olduğu gibi bugün ve ileriki yılarda tarım ve hayvancılık ile ilgili gelişen ve değişen konular hakkında, mesai anlayışı gözetmeksizin her zaman çiftçilerimize hizmeti asli ve kutsal bir görev bilinci ile yerine getirme gayreti ve azmi içinde olacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)