Niğde'den Teröre Karşı Birlik Mesajı

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain bombalı terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlar için Niğde’deki Ak Parti, MHP, CHP ve STK’lar birlik, beraberlik ve destek mesajı vermek ve taziyelerini sunmak üzere Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt’u ve Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ’nu ziyaret etti.

GÜNDEM 13.12.2016, 18:05 13.12.2016, 18:09
Niğde'den Teröre Karşı Birlik Mesajı
İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain bombalı terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlar için Niğde’deki Ak Parti, MHP, CHP ve STK’lar birlik, beraberlik ve destek mesajı vermek ve taziyelerini sunmak üzere Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt’u ve Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ’nu ziyaret etti.
Niğde’de tek ses olan AK Parti, CHP ve MHP İl başkanları ilk önce Emniyet Müdürü Kurt’u daha sonra Niğde Valisi Peynircioğlu’nu ziyaret ederek başsağlığı dilediler.
Vali Peynircioğlu ve Emniyet Müdürü Kurt, Niğde’nin birleşerek verdiği mesajı takdirle karşıladılar. Ziyaretlere Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, CHP İl Başkanı Erhan Adem, MHP İl Başkanı Ali Güngör, Niğde Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 
Niğde’de birlik ve beraberliğin olduğunu belirten Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt; “burada her türlü siyasi görüşlerden, farklı kuruluşlardaki STK’lardan kişiler burada. Zaten Niğde halkının bu birlik ve beraberliğini, devletine bağlılığını her zaman görüyoruz. Bugünde İstanbul ilindeki hain saldırısından dolayı oradaki ilk hedefi polis teşkilatıydı. Bundan dolayı desteğini görme anlamında bize manevi anlamda birçok destek oldu. Bu ziyaretleriniz bizleri çok memnun etti. Hepinize bu ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Toplu olarak ziyaret etmelerinden memnun olduğunu belirten Kurt; “ Niğde’nin şahsında Türk milletinin birlik ve beraberliğini de gösterdiğini düşünüyorum.  Bu terör olayları da biz emniyet mensuplarını hiç yıldırmadı. Bizi doğrudan hedef yapılarak saldırılar var. Muhtemelen devam edecektir bu saldırılar. Bizler emniyet mensupları olarak bu saldırıların devamının da olacağını biliyor ve bekliyoruz. Bu şekilde hainlikler var diye bunlardan yılacak ve korkacak insanlar değiliz. Türk milleti bu olaylar sonrası daha çok direnç gösteriyor, daha çok kenetleniyor ve daha çok birlik beraberliklerini daha çok gösteriyor. Tarihimizden beri atalarımız nasıl kanlarıyla bu toprakları vatan yaptıysa bundan sonra da olacaktır ve biz burada hazırız. Biz yine görevimizin başında dimdik duruyoruz. Devletimizin bölünmez bütünlüğü için milletimizin her türlü fedakârlığı için göreve hazırız. Ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “ 15 Temmuz darbe girişimi yaşadık ve öğünden bugüne kadar ülkemizin üzerinde dış güç kaynaklı oyunlar oynandığını hepimiz biliyoruz. Bu topraklarda yaşamanın bedelini bir şekilde aziz Türk milleti olarak bedellerini ödeyerek bulunduğumuz güne kadar geldik. İstanbul ilinde yapılan hain bombalı saldırısında yaklaşık 37 polisimizin ve 7 sivil vatandaşımız şehit olmuştu. Bu bağlamda hem Polis Teşkilatımıza hem de devletimizin temsilcisi olan Sayın Valimize başsağlığı dilemek üzere tüm Türkiye’nin olduğu gibi Niğde’nin de birlik ve beraberlikte olduğunu her kesimden arkadaşımızın burada olduğunu ve tamamının da terörün nerden gelirse gelsin tamamına karşı olduğumuzu ve kınadığımızı belirtmek için buradayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehit yakınlarımıza ve yüce Türk milletimize Cenabı Allah sabır versin.  İnşallah bu şehitlerimiz son olur. Ama bu hain saldırıların devam edeceği de gözüküyor. Bizde Türk milleti olarak askerimiz gibi, polisimiz gibi şehit olmaya hazırız. Millet olarak asker ve polis olarak doğarız ve devletimiz için şehit olmaya hazırdır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir; “ bugün Niğde olarak buradayız. Devletimiz temsilen Sayın Valimize ve hain saldırıda şehit olan polislerimiz için Emniyet müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Niğde olarak biz Türk milletinin gerektiği zaman bir olduğunu ve birlikte olduğu zaman da büyük bir güç doğduğunu göstermek istiyoruz. Dış güçler artık Türkiye’nin bölünemeyeceğini ve birlik ve beraberliğimize zarar veremeyeceğini anlamışlardır. 15 Temmuz’da Türk milleti bunu tüm dünya ya gösterdi. Bu konuda Türk milleti olarak üzerimize düşeni yapacağız. Hepimiz askeriz, hepimiz polisiz biz hep biriz ve birlikteyiz. Türk milleti olarak bir oluyor birlikte oluyoruz ve bu güç doğuyor ve bunu da dünyaya gösterdik. Biz bir ve beraber olduğumuzu bugün Niğde’de göstermek istedik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve yüce Türk milletine sabır diliyorum” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erhan Adem; “tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu hainler dış güçlerden destek aldığı müddetçe bu hain saldırıların devam edeceğini düşünüyorum. Emniyet güçlerimiz ve askeri güçlerimiz ve devletimiz ülkemizde bu tür hain saldırıların önüne geçeceğine inanıyorum. Bizler bu birlik ve beraberliğimiz sürdürdüğümüz müddetçe bu tür hain saldırılar ülkemizi bölemeyecekler ve birlikteliğimizi bozamayacaklardır. Ülkemize yapılan bu tür hain saldırılar bizlerin birlik ve beraberliğini bu tür hain saldırılar bizlerin birlikteliğini ayırmaya gücü yetmeyeceği gibi birlikteliğimizi daha da güçlendirecektir. Ana muhalefet patisi olarak terör olaylarının çözümünde hükümetimizin yanındayız. Hükümete terör olaylarının çözümünde genel başkanımız destek vereceklerini açıkladı. Biz ana muhalefet partisi olarak terörün bütün hepsini lanetliyor ve kınıyoruz. Bu türs olaylardan CHP üzerinden ülkeyi iç karışıklığa götürmek isteyenler benim gözümde haindirler. Buradan tüm emniyet teşkilatına ve yüce Türk milletine başsağlığı dilerim” şeklinde konuştu.
Türk Milleti oyunu 15 Temmuz’da bozdu MHP İl Başkanı Ali Güngör, “15 Temmuz’dan bu yana ülkemize oynanan oyunları görmekteyiz. İstanbul’da ki olay çok acı vericiydi. 20 yaşlarında delikanlılar şehit oldu. Bizler vatan için her zaman ölmeye hazırız. Bu coğrafyada birçok şehit verdik. Türk milleti bu oyunu 15 Temmuz’da bozmuş ve bozmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu; “ bizde Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ve OSB olarak Organize sanayide bulunan çevik kuvvet polislerimizi ziyaret ederek onlara taziyelerimizi ileterek yanlarında olduğumuzu belirttik.  Siyasi parti temsilcilerimiz, belediye başkanımız ve STK’lar olarak emniyet müdürümüzü ve devletimizin temsilcisi olarak sayın valim sizleri ziyarete geldik. Ben bu kapsamda geçtiğimiz gün İstanbul’da meydana gelen hain bombalı saldırısı sonucu şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet yüce Türk milletimize ve şehit yakınlarımıza sabır diliyorum” dedi.
Şehit olmaktan her zaman mutlu oluruz Toplantıda söz alan Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir ise duygulu bir konuşma yaptı. Demir konuşmasında şunları söyledi; “Şehitlik farklı bir kavram. Vatan eğer vatansa mutlaka şehit kanı olması lazımdır. Biz şehit olmaktan her zaman mutlu olduk. Şehit kardeşi olarak ağabeyimde söz konusu vatan olunca şehit olmuştur. Şehit aileleri yüreği yangın. En son ki şehit kardeşimiz Bora Çelik’in annesinden aşure çorbası istemiş birkaç defa annesi de hazırlamış şehit kardeşimiz içmiş. Şehit Bora Çelik belki bir daha içemem anne cevabını vermiş. Bu söz beni çok duygulandırdı. Cenab-ı Allah her zaman sevdiği kulları şehitlik mertebesine yükseltmiş.” 
Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu; “ bu coğrafya çok önemli ve stratejik bir coğrafya. Bazıları için dini yönden de çok önemli bir coğrafya. Bu topraklar değişik dinlere çok yakın ev sahipliği yapmış bunu yakın çevremiz de de görüyoruz. Bunun intikamı almak istiyorlar, nasıl Müslüman toplumun, nasıl Türklerin eline geçer bu coğrafya bunun hesabını görmek, bin yıl önceki hesabı görmek bin yıldır devam eden hesabı kendi lehlerine çevirmek istiyorlar. Bunlar ufak oyunlar değil. 15 temmuz hain darbe kalkışmasından sonra hepimiz birlikteydik. Biz bunun küçük bir oyun olmadığını bunu ileride arkasında hangi yabancı güçlerin olduğunu göreceğiz demiştik ve gördük. Yani bu sadece Fetullahçı terör örgütünün bir darbe girişimi değil onun yabancı istihbaratçı servislerin yani CİA ve MOSSADIN açık seçik bir oyunuydu. Bu sadece seçilmiş bir meşru hükümete karşı değil sadece Cumhurbaşkanımıza karşı bir darbe girişimi değildi. Bu aziz milletin varlığına yönelik bir darbe girişimiydi. Bu doğrudan doğruya Türk milletiydi, Türk milletinin bağımsızlığıydı. Bu darbe girişimi olsaydı ne durumda olurduk bilinmez” dedi.
Bu tür terör olayları bizim birliğimize beraberliğimize zarar vermiyor, tam tersine birliğimizin ve beraberliğimizin pekişmesine vesile oldu diyen Vali Peynircioğlu, “  işte şuanda yaşadığımız şeyde bunun bir göstergesidir. Bu İstanbul Beşiktaş’ta olan hain terör saldırısı ve 44 vatandaşımızın şehit olduğu terör saldırısı hem milletimizin, hem de ülkemizin birlik ve beraber olmasına vesile olmuştur. Ben tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize acil şifalar dilerim. Bu tür saldırıların asla ve asla Türk milletinin birliğine beraberliğine, bağımsızlığına ve bütünlüğüne zarar veremeyeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)