Polis Teşkilatı 173 Yaşında

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 11.04.2018, 09:50 11.04.2018, 09:50
Polis Teşkilatı 173 Yaşında

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Yaklaşık bir hafta devam eden etkinlikler dün itibariyle sona erdi. Polis Haftası etkinlikleri ilk olarak 5 Nisan Perşembe günü şehit ailelerini ziyaretle başladı. 6 Nisan Cuma günü, protokol ziyaretleri, şehitlik ziyaretleri gerçekleştirilirken, ikindi namazı öncesinde Bor Sokullu Mehmet Paşa Camisinde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu. 
9 Nisan Pazartesi günü ise, Bor İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polis ekipleri huzur evi ziyaretinde bulundular. Polis ekipleri burada bulunan huzur evi sakinleriyle tek tek ilgilendiler. 
Polis haftası etkinlikleri dün gerçekleştirilen çelenk sunumuyla sona erdi. Saat 10.00'da gerçekleştirilen çelenk sunumuna Bor Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ, Garnizon Komutanı İkmal Albay Mustafa Kaplan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, İlçe Emniyet Müdürü Adil Öztırak, Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Belde belediye başkanları, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, polis ekipleri ve vatandaşlar katıldı. 
Tören de kısa bir konuşma gerçekleştiren ilçe emniyet Müdürü Adil Öztırak, "Günümüz dünyasında güvenlik, toplumların ve iktidarların ise öncelikli sorunları arasında yer almaktadır.
Güvenliği üst seviyede tesis edilen toplumlarda sosyal, ekonomik, kültürel ve teknolojik gelişmelerin, güvenlik sorunu taşıyan diğer toplumlardan,  daha ileri düzeyde olduğu görülmektedir.
İnsanlar, ve dolayısı ile toplumlar, güvende oldukları oranda, kendilerini daha özgür, daha huzurlu ve mutlu hissettikleri aşikardır. Kendisine, toplumun huzur ve refahını, can ve mal emniyetini sağlama, kamu düzenini koruma görevi tevdi edilen Türk Polis teşkilatı, kamu düzenini sağlamak ve korumak, toplumda hayatı daha yaşanır kılmak yolunda suç ve suçlulara, organize suç şebekelerine, devletin milletiyle olan birliğine göz diken, hain, yıkıcı, bölücü ve dini motifli terör örgütlerine karşı, şanlı geçmişine yaraşır şekilde ve halkıyla dayanışma içerisinde milletinden ve yasalardan aldığı güçle bıkmadan, yılmadan, büyük bir azimle mücadelesine devam edecektir. Polislik, herkes, huzur içinde bayram yapsın diye, bayram yapmamaktır.
Polislik, herkes, huzur içerisinde uyusun diye, uyumamaktır. Polislik, kar, kış, gece gündüz demeden yollarda olmaktır. Polislik, güvendir…
Kısaca, polislik sabır, güç ve fedakarlık isteyen başkalarının, huzur ve güvenliği için, kendi rahatından vazgeçmeyi  gerektiren zor olduğu kadar, kutsal bir meslektir. Polis, ihtiyacı olan herkesin, 365 gün, 24 saat kapısını çalacakları devletin bir hizmet noktasıdır. 
Bor polis teşkilatı olarak, polis - halk dayanışması içerisinde, görevimizi yerine getirirken, güven ve desteğini bizden esirgemeyen, başta ilçe kaymakamımız olmak üzere, adli ve yerel makamlara, kurum amirlerine, siyasi parti temsilcilerine, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşları ile Bor halkına saygı ve şükranlarımı sunarım. Türk polis teşkilatının kuruluşunun 173 üncü yılında, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye inancı ile, Malazgirt'ten Çanakkale'ye, 15 Temmuz'dan, Afrin'den bugüne kadar kanlarını dökerek, canlarını vererek, bu toprakları bizlere vatan kılan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yad eder, yurdun dört bir yanında görev yapan meslektaşlarıma başarılar dilerim." dedi.
Polis haftası etkinlikleri İlçe Emniyet Müdürlüğünde kutlamaların kabulü ve yapılan ikram ile son buldu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)