ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE MİNNETLE ANDIK

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıl dönümü kapsamında Niğde Derbent Şehitliğinde tören düzenlendi.

GÜNDEM 20.03.2023, 07:24
ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE MİNNETLE ANDIK

Düzenlenen Törene, Niğde Vali Vekili Adnan Türkdamar, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Nihat Öztürk, STK ve Siyasi Partilerin İl Temsilcileri ile Şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimiz katıldılar.

Tören, Valilik, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Şehitlik Anıtına Çelenk sunumuyla başladı.

Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende müftülük görevlileri tarafından okunan Kur’an-i Kerim tilaveti okundu.

Tören sonunda Vali Vekili Adnan Türkdamar, Şehitlik Defterine şunları kaydetti ve imzaladı;

“Milletimizin varlığını sizlere borçlu olduğumuzu unutmadan, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarınızı feda etmekten çekinmeyip şehadet şerbetini içen ve mukaddes kanlarınızla suladığınız bu cennet vatanı bizlere bırakan kahraman şehitlerimiz;

Malazgirt’le başlayıp, Çanakkale ile devam eden ve Kurtuluş savaşıyla nihayetlenen şanlı destanlarımız göstermiştir ki sizlerin canı pahasına ve uğruna şehit olduğunuz vatan toprakları, bugün sizlerin sayesinde var olmaktadır.

Temeli Çanakkale’de atılan Türkiye Cumhuriyeti; bütün zorlukların üstesinden aynı inanç ve kararlılıkla gelecek, her türlü badireyi birlik ve kardeşlik içinde aşacaktır.

Kahraman ecdadımızın emanetlerine ve aziz vatana layık olmak için, Çanakkale ruhunu sonsuza dek yaşatacak, istiklâl ve istikbâlimizden asla taviz vermeyeceğiz. Bizlere bıraktığınız bu cennet vatanı uğruna can verdiğiniz değerleri aynı inanç ve azimle korumaya ve kollamaya devam edeceğiz.

Çanakkale Zaferimizin 108. yılında, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklalimizin tüm kahramanlarını rahmet, dua ve şükranla yâd ediyorum. Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimiz! Ruhunuz şâd, makamınız âli olsun. Vatan size minnettar”

Vali Yardımcısı Türkdamar’ın konuşmalarının ardından Protokol üyeleri aziz şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakarak dua ettiler.

Şehitlikte düzenlenen tören, Niğde Kültür Merkezinde Fatih Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafınca hazırlanan programla devam etti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıl dönümü kapsamında düzenlenen program Dışarı Camiinde tüm Şehitlerimiz adına mevlidi Şerif okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)