Tarihi konak basın müzesi olsun

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün ve yönetim kurulu üyeleri Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’ı ziyaret ederek, “Niğde Basın Müzesi ve Basın Evi” projeleri için destek istediler.

GÜNDEM 08.06.2021, 11:09 08.06.2021, 11:14
Tarihi konak basın müzesi olsun

Ziyarette konuşan cemiyet olarak 32 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını anımsatan Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, “Cemiyet yönetimi olarak Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’ı ziyarete geldik. Sağ olsunlar rektörümüz ilimiz ve cemiyetimizle ilgili istek ve taleplerimize her zaman olumlu yaklaşıyor. Bugünde hem ziyaret ettik hem de ilimizle ilgili görüş alışverişinde bulunmak istedik” dedi.

TARİHİ KONAK BASIN MÜZESİ OLSUN

Ziyaretlerinin özel bir maksadının da “Niğde Basın Müzesi ve Basın Evi” ile ilgili olduğunu belirten NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, “Niğde Gazeteciler Cemiyetimiz ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemiz işbirliğinde Niğde’mize bir Basın Müzesi ve Basın Evi projesini gerçekleştirmek istiyoruz. Sayın rektörümüze konuyla ilgili talebimizi ilettik. Niğde Gazeteciler Cemiyetimizin 2006 ile 2015 yılları arasında yaklaşık 9 yıl kullandığı Niğde Cullaz Sokakta bulanan tarihi Niğde Evi’nin basın müzesi ve basın evi yapılması için talepte bulunduk. Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’dan üniversitemizin 30’uncu yılı olan 2022 yılında bu projenin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması konusunda isteğimizi dile getirdik. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’ın projemize olumlu yaklaşması ve gerekli çalışmaları yapacağını söylemesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Niğde Basın Evi ve Basın Müzesi için yapılacak çalışmaları ve proje detaylarını önümüzdeki süreçte Niğde kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.

NGC Başkanı Alpaslan Düzgün son olarak Niğde Basın Müzesi ve Basın Evi projesini Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e de ilettiklerini belirterek, “Niğde Valimiz Yılmaz Şimşek ve Niğde Belediye Başkanımız Emrah Özdemir Niğde Gazeteciler Cemiyetimizin projesi olan Niğde Basın Müzesi ve Basın Evi’nin kurulması konusunda destek vereceklerini bizlere ilettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

NİĞDE’NİN TANITIMI İÇİN PROJELERİMİZ VAR

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde’nin kültürünün, tarihinin ve turizminin tanıtılması için üniversite olarak yapılacak projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Niğde kültür, tarih ve turizm açısından çok zengin kaynaklara sahip bir ilimiz. Niğde’nin tarihini kültürünü ve turizmini tanıtmak adına Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak çeşitli projeler geliştiriyoruz. Kentin tanıtımı noktasında üniversite olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Niğde’nin tanıtımını en iyi şekilde yaparak Niğde’ye gelen yerli ve yabancı turistlerimiz ile öğrencilerimize Niğde’yi tanıtmak için Niğde’nin turizm potansiyelini artırmak adına çalışmalar yapacağız. Bizden talep etmiş olduğunuz ve üniversitemizle birlikte projelendirmeyi düşündüğünüz Niğde Basın Müzesi ve Basın evi için gerekli çalışmaları ve incelemeleri yapacağız, şartların oluşması halinde Niğde için güzel olacağını düşündüğümüz bu projeye destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC)

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)