ÜNİVERSİTEDE ÇANAKKALE KONGERANSI

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla öğretim üyemiz Doç. Dr. İbrahim Öztürk’ün konuşmacı olduğu “108. Yıl Dönümünde Çanakkale Zaferi” konferansı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 20.03.2023, 07:31
ÜNİVERSİTEDE ÇANAKKALE KONGERANSI

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla öğretim üyemiz Doç. Dr. İbrahim Öztürk’ün konuşmacı olduğu “108. Yıl Dönümünde Çanakkale Zaferi” konferansı gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, MHP Niğde İl Başkanı Cumali İnce, akademik ve idari personeller, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Çanakkale Zaferi, Milletimizin Bağımsızlığından Asla Taviz Vermeyeceğini İlan Ettiği Kutlu Bir Zaferdir"

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Uslu konuşmasında, “Çanakkale Zaferi, milletimizin tek yürek olarak, yedi düvele bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini ilan ettiği kutlu bir zaferdir. Biz de bu zaferi büyük bir sevinçle karşılıyoruz. Bildiğiniz üzere “Bir devrin battığı ve vatan kalbinin attığı, milletinin istikbali için kendi geleceğinden vazgeçen Mehmetçiğin korkusuzca dik durduğu zaferin adıdır “Çanakkale”! Milli birlik ve beraberliğimizin nişanesi olarak da ifade ettiğimiz bu şanlı zaferin kahraman şehitlerini tazimle anmak ve bu kutlu mirası ilk günkü gururla gelecek nesillere aktarmak, biz eğitimcilerin asli sorumlulukları arasındadır. Çünkü Yüce Türk milletinin elde ettiği bu zafer, içinde tarihimizin en parlak destanını, ölümsüz kahramanlığı, güçlü yarınları da barındırmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

"Türklüğü ve İslamiyet'i Yok Etme Emeline Çanakkale Zaferi Engel Olmuştur”

Yoğun ilgiyle takip edilen programdaki konuşmasına, “Çanakkale bir Türk zaferi olarak sonuçlanmasaydı Anadolu'da Türk varlığı kalmayacaktı. Türklüğü ve İslamiyet'i yok etme emeline Çanakkale Zaferi engel olmuştur.” diyerek başlayan Doç. Dr. İbrahim Öztürk, bu zaferin bizlere vatanın kurtarılmasının yolunu açtığını belirtti.

“Seyit Onbaşıları, Ali Çavuşları, Mehmet Çavuşları, Milli Mücadele'yi Çanakkale'de ortaya çıkararak gerçekleştirecek başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Fevzi Paşa'yı, Kazım Karabekir Paşa'yı, Cevat Paşa'yı, Fahrettin Paşa'yı ve Mehmetçiği rahmet ve saygıyla anıyorum.” diyen Öztürk açıklamalarının devamında Mustafa Kemal Paşa’nın Çanakkale hakkındaki “Üç dakika sonra öleceğini biliyor ama en ufak sarsılma, çekilme, korku ve endişe belirtisi yok. Bilenler Kur’an-ı Kerim okuyor, bilmeyenler Kelime-i Şehadet getiriyor ve cennete gitmeye hazırlanıyor. İşte Çanakkale ruhu budur.’’ sözlerine yer vererek konuşmasını sonlandırdı.

Program Rektör Uslu’nun günün anısına Doç. Dr. İbrahim Öztürk’e teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)