VALİ KOÇ’TAN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

Niğde Valisi Mustafa Koç Malazgirt Zaferi'nin 951. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Mustafa Koç mesajında Malazgirt Zafer’inin öneminden bahsetti.

GÜNDEM 25.08.2022, 14:20
VALİ KOÇ’TAN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

Vali Koç'un Malazgirt Zaferi mesajı şu şekilde: “Yüce Türk Milletinin kaderinin örüldüğü, dünya tarihinin akışına yeni bir yön tayin eden ve sonuçları itibariyle şanlı zaferlerimizden birisi olan Malazgirt Zaferi’nin 951. yılını kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz.

Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te kazandığı zafer bir askerî başarının çok ötesindedir. Bu zafer, yalnızca kendisinden kat be kat kalabalık Bizans ordusuna karşı kazanılmış bir savaş olmakla birlikte kazanılmış yepyeni bir vatandır. Malazgirt, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımıdır. Türk Milleti’ne Anadolu’yu vatan kılan bir tapu senedidir.

Malazgirt Zaferi, Türk Milleti’ne Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açıp, cennet bir vatanın inşa sürecine başlandığı tarihtir. Nitekim bu zaferden yalnızca dört yıl sonra Türkler, Marmara kıyılarına kadar ulaşmış ve o günden bugüne kadar geçen sürede bu coğrafyanın ebedî bir Türk yurdu olduğunu tüm cihana ilân ve ispat etmiştir.

Anadolu’da birlik, beraberlik ve barışa dayanan anlayışın hâkim olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi ruhu, üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen milletin sinesinde hala dipdiridir. Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara taşırken geçmişimizden aldığımız güç, bizlere her zaman yol gösterici olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 26 Ağustos 1071 yılında kazandığımız Malazgirt Zaferi’nin 951. yıldönümünde başta Sultan Alparslan ve şanlı ordusu olmak üzere Anadolu’yu bizlere ebedî bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz minnetimizi sunuyorum.”

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)