Yediemin Depoları Motosikletle Doldu

Niğde’deki yediemin depoları, polis denetimlerinde tescilsiz, ruhsatsız ve plakasız yakalanan motosikletlerle doldu. Yaklaşık 500 motosiklet sahibini beklerken, depolarda koyacak yer kalmadı.

GÜNDEM 02.10.2017, 17:31 02.10.2017, 17:32
Yediemin Depoları Motosikletle Doldu

Niğde’deki yediemin depoları, polis denetimlerinde tescilsiz, ruhsatsız ve plakasız yakalanan motosikletlerle doldu. Yaklaşık 500 motosiklet sahibini beklerken, depolarda koyacak yer kalmadı.

Sözer Oto Kurtarma Müdürü Hasan Sözer, "Plakasız yakalanan bir motosiklete plaka çıkarılmaya kalkıldığında yaklaşık Bin 500 lira kadar masraf olduğu söyleniyor. Masraf çok olunca, ne motosikletleri sahiplenen çıkıyor, ne de gelip alıyorlar" dedi.

Niğde’de bulunan 6 yediemin deposu ve birçok otopark, polis denetimlerinde yakalanan motosikletlerle doldu. Depolarda, aralarında 10 yıl önce çekilenler de bulunan 500 motosiklet bekliyor.

Depolarda duran motosikletlerin çoğunun tescilsiz, ruhsatsız, plakasız ve eksik evraktan yakalandığını, bundan dolayı da sahiplenilmediğini belirten Sözer;  "Denetimlerde yakalanan motosikletler, bizim tarafımızdan ya otoparklara ya da yediemin depolarına getiriliyor. Bunların hepsinin yakalanma sebebi de motosikletin ya tescilsiz olması ya da ruhsat veya plakası bulunmaması. Bugün bu depolarda bulunan motosikletlerin en yüksek fiyatlı olanı Bin 500 lira civarında. Plakasız yakalanan bir motosiklete plaka çıkarılmaya kalkıldığında ise yaklaşık Bin 500 lira kadar masraf olduğu söyleniyor. Masraf çok olunca, ne motorları sahiplenen çıkıyor, ne de gelip alıyorlar." 

Motosikletine el konulan bir kişinin depodan almak yerine yenisini satın aldığını belirten Sözer, depolarda 10 yıl önce denetimlerde yakalanan ve halen alınmayan motosikletlerin bulunduğunu söyledi.

Motosikletlerin depolarda ve otoparklarda bekleme süresinin 6 ay olduğunu kaydeden Sözer, "Daha sonra bunların Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ya satılması ya da hurdaya ayrılması gerekiyor. Satış olmayınca depolar ve otoparklar dolup taştı" dedi.

Milli Emlak Müdürlüğü’nün konuya el atması gerektiğini belirten Sözer; “Satılacaksa satılsın, hurdaya ayrılacaksa hurdaya ayrılsın. Çünkü artık ne depolarda ne de otoparklarda motosiklet koyacak yer kaldı. Biz de bu işten zarar ediyoruz. Biz bunları kendi çekicimiz ile depolara getiriyoruz. Harcadığımız mazot cebimizden çıkıyor.


Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)