Niğde'de Üretildi, Eskişehir'de Ekilecek
Niğde Patates Araştırma Enstitüsünce geliştirilen yerli patates çeşitleri, Eskişehir’de toprakla buluşacak.

Niğde Patates Araştırma Enstitüsünce geliştirilen yerli patates çeşitleri, Eskişehir’de toprakla buluşacak.
"Onaran 2015 ve Fatih" adı verilen patates çeşitlerinin ekimi ilk kez Niğde’de yapılırken önümüzdeki günlerde Eskişehir de dahil olmak üzere 6 ilde patateslerin ekimi yapılacak.
Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, ilk kez yerli çeşit patates tohumunun Niğde’deki çiftçilerin tarlasına girdiğini ifade ederek "Proje kapsamında Niğde, Nevşehir, Aksaray, Konya, Eskişehir, Adana ve Malatya illerinde de gösteri dikimleri devam edecektir. Demonstrasyon dikim çalışmalarının tamamlanmasının ardından da yerli patateslerin performanslarını görmüş olacağız." dedi.
Pırlak, burada yaptığı açıklamada, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve ziraat odalarının iş birliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında yerli çeşit patateslerin demonstrasyon dikimlerine başladıklarını belirtti.
