Araştırmaya adanmış 51 yıl!

İlçemiz Bor'da Milli Eğitim Müdürlüğünden emekli olan 75 yaşındaki Yaşar Ekenel, tam 51 yıldır gazete kupürü arşivliyor.

ÖZEL HABER 25.10.2021, 11:23 26.10.2021, 17:09
Araştırmaya adanmış 51 yıl!

İlçemiz Bor'da Milli Eğitim Müdürlüğünden emekli olan 75 yaşındaki Yaşar Ekenel, tam 51 yıldır gazete kupürü arşivliyor.

Aynı zamanda hat çalışmaları ve kıl testere ile de uğraştığını belirten Yaşar Ekenel, ortaya çıkardığı eserleri sergilemek istediğini ifade etti.

"51 YILDIR GAZETE KÜPÜRÜ BİRİKTİRİYORUM"

1970 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduğunu belirten Ekenel, üniversite yıllarında hazırladığı tez araştırmaları sonrasında gazete küpürlerini toplamaya başladığı söyledi. Yaşar Ekenel; "Bu merakım lise zamanlarımda gazete almakla başladı. O zaman meşhur gazete Tercüman gazetesiydi. İdeolojik olarak Türk bayrağına ve Türk milletine saygıdan dolayı da bu yola girdik ve 51 yıldır da gazete küpürleri topluyorum. Hepsini de arşivledim. Gazetelerim kişilere göre de arşivlenmiştir. Mesela Atatürk ile ilgili arşivim hiç katkıda bulunmadım bile desem dört ciltlik bir kitap olur." dedi.

"BU BİR HASTALIKTIR"

Gazete küpürlerini biriktirmeye devam edeceğini belirten Yaşar Ekenel; "Bu bir alışkanlıktır, bu bir hastalıktır. Şuanda da biriktirmeye devam ediyorum. Bazen de internetten köşe yazılarını okuyarak çıktılar alıyorum ve üzerlerinde çalışıyorum. Mesela aldığım en son çıktı İttihat ve Terakkiyle ilgili. Bu çıktıda pek çok isimler var. Ben o isimler hakkında geniş bir bilgim olduğu için okuyorum."

"EŞİM BENİ BU İŞE TEŞVİK EDİYOR"

Yaşar Ekenel, eşinin kendisini bu konuda teşvik ettiğini ve kendisine her zaman destek olduğunu ifade etti. Ekenel, "Bu konuda eşim bana teşvikçidir ama, kadınların biliyorsunuz ev hassasiyeti vardır. Bazen yine döktün saçtın gibi espriler yapar ama bende yıllardır bu işi yaptığım için tertip ve düzene dikkat ediyorum." diye konuştu.

EKENEL: "İNSAN DOLU DOLU OLMALI"

İnsanların eğitim konusunda kendini geliştirmesinin önemine vurgu yapan Ekenel, "Bir insan dolu dolu olacak. Dolu dolu olmak içinde çok zeki olmaya gerek yok. Ben şuanda 75 yaşındayım ve günde en az 4-5 saat araştırma yapıyorum. 3-4 saatte bahçede çalışıyorum ve çok şükür bir şikayetim yok." ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANLARINA SİTEM!

Araştırdığı konuları diğer vatandaşlara anlatmak istediğini aktaran Yaşar Ekenel, belediye başkanlarına bu konuda sitem etti. Ekenel sözlerini; "Belediye başkanlarına bu konuda bir sitemim var. Bir kültür merkezinde okuduğumuz konuları vatandaşlara aktarma şansımız yok. Ben mesela 2005 yılından beri köşe yazarlığı yapıyorum. Sağ olsun Bor'un Sesi Gazetesi bana bir köşe verdi ve orada yazılarım yayınlanıyor. Okuduklarımızı oraya döküyoruz, bugün 500'den fazla makalem var. Daha çok bu makaleler siyasetten uzak, kültürel konularda yazıyorum. Bunlar Bor'un Sesi Gazetesi'nin internet sitesinde yer alıyor." diyerek sonlandırdı.

Haber: Oğuz Eser

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)