"Hedefimiz Üretken Belediyecilik"

Bor Belediye Başkan Aday Adaylığı İçin başvurusunu yapan Mustafa Tecimer Gazetemiz Muhabirlerinden Muharrem Temel'in Sorularını Yanıtladı.

RÖPORTAJ 03.12.2018, 10:23 03.12.2018, 10:36
Bor Belediye Başkan Aday Adaylığı İçin başvurusunu yapan Mustafa Tecimer Gazetemiz Muhabirlerinden Muharrem Temel'in Sorularını Yanıtladı.
Yıllardır Bor Belediye Başkan Adaylığı için kulislerde ismi sıklıkla geçen İş adamı Mustafa Tecimer gazetemize açıklamalarda bulundu.

Ziyarette çok önemli açıklamalarda bulunan Tecimer, yerelde siyaset yapmanın zorluklarını anlattı. Yerelde siyaset yapmak için önce sevgi sahibi olmak gerektiğini söyleyen Tecimer, adaylık süreciyle ilgili ise “Çok hızlı bir şekilde hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalara Bismillah deyip başlamanın hayalini kuruyoruz” dedi. 
Muharrem Temel: "Biz sizi yakından tanıyoruz ama okurlarımız için kendinizi biraz tanıtır mısınız? Mustafa Tecimer kimdir? Ne iş yapar?"
Mustafa Tecimer: "Öncelikle Bor'un Sesi Gazetesi ailesi ve değerli okurlarını, takipçilerini saygıyla selamlıyorum. Bir konuyu belirterek kendimi tanıtayım.  Bor'un Sesi Gazetesi haberleriyle, kendine özgü haber politikasıyla ve Bor'lu duruşuyla takdirle takip ettiğimiz sektörünün en başarılı yayın kuruluşlarındandır.  Bu konuda emeğiniz çok, sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum.
Kendimi kısaca tanıtacak olursam; Perakende sektöründe hizmet vermekteyim. 1961 yılında doğdum. Baba mesleği çiftçilikti. Tabi baba mesleği çiftçilik olunca çocukluğumuz, Şehrimizin bağlarında, tarlalarında geçti.  İlk ve Ortaokul öğrenimimi İlçemizde tamamladım. Lise hayatımı 1978 yılında Niğde Ticaret Lisesinde tamamladım. Üniversite tahsilimi 1980 yılı öncesine gelmesinden dolayı Niğde eğitim enstitüsünü kazanmama rağmen devam edemedim.1984 yılında vatani görevimi yerine getirdikten sonra meşhur Bahçeli Kahvenin altındaki dükkân da ticari hayatıma başladım. Zaman içerisinde gelişen ticari hayatımda Bor ilçemizin ilk yerli perakende mağazasını açtım.  Hayatımın dönüm noktası olan, her zaman yanımda duran eşimle 1987 yılında evlendim, Zübeyde (Fen Bilgisi Öğretmeni) ve Hande (Psikolog)adında iki kızım, Kürşad (inşaat müh.)adında bir oğlum, bir de çok tatlı torunum Çağrı Alp var."

“GELENEKLERİNE BAĞLI BİR AİLENİN MENSUBUYUM”
Muharrem Temel: "Peki  Siyasete nasıl atıldınız? Siyasi yaşamınız ne zaman başladı?"


Mustafa Tecimer: "1974 yılında ortaokul son sınıfta iken arkadaşlarım ile Bor Büyük Ülkü Derneğine hafta sonları gitmeye başladım. Ülkücü ağabeylerimizin sohbetlerini dinleyerek, verdikleri kitapları okuyarak ülkücülük ile tanıştım. O günden bugüne Başbuğ Alparslan Türkeş’in yolundan devam ettim.
1977 yılında yapılan genel seçimlerde lise döneminde olmama rağmen milletvekili adayımızla köy, kasaba gezilerine katılarak destek vererek ve yaşımdan dolayı oy kullanmama rağmen annem, babam ve akrabalarıma yemin ettirerek onların oyların kazandım. Ve halkımızın desteği ile milletvekilimizi meclise gönderdik.
12 Eylül 1980 öncesi Ülkü Yolu Derneği yönetiminde bulundum.
1985 yılından sonra kurulan Milliyetçi Çalışma Partisinin kurulmasında desteklerim oldu ve çalışmalara başladık.
1989 yılında zor şartlara rağmen ülkücü oyları alabilmek için belediye başkanı adayı çıkardık. 
1992-1995 yıllarında Bor Bizim Ocak Dergisi temsilcisi olarak görev yaptım. Bor’da üzerleri küllenmiş camiayı yaptığımız çalışmalarla o insanları bir araya getirerek 1994 yılında çıkardığımız belediye başkan adayımız ile oyumuzu 4kat artırdık. Artık yavaş yavaş milliyetçi hareket partisinin sesleri geliyordu.
4Nisan 1997 yılında Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in cenaze törenine bor teşkilatı olarak yoğun bir şekilde katılım sağladık. Nisan ayı olmasına rağmen Yoğun kar sebebiyle yolların kapanmasından dolayı bir gün boyunca yolda mahsur kaldık. Kurucumuz liderimizi her zaman andığım, unutamadığım anılardan biridir. 
1997 yılında yapılan olağanüstü kongrede liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in Genel Başkan olmasıyla 18 Nisan 1999 yılında Türk milletinin Milliyetçi Hareket Partisi’ ne gösterdiği teveccüh sonucu Bor Belediye Başkanlığını kazandık ve Bor Belediye Meclis Üyesi olarak seçildim. 2004 yılına kadar başarılı bir şekilde çalışma yaparak Bor için güzel hizmetlerde bulundum. Bundan sonra parti yönetim kurulu üyeliklerinde bulundum.
Akabinde mevcut ilçe başkanının istifa etmesi nedeniyle liderimiz devlet bahçeli tarafından 2008 yılında Bor İlçe Başkanlığını atandım. 2009 yılında mahalli seçimlerde belediye başkanlığını az bir oyla kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık.  2009 yılında yapılan 9.Olağan İlçe Kongresi ile yeniden Bor İlçe Başkanı seçildim. Partimizin temsilcileri ile konferanslar düzenledik, Ülkü Ocakları Genel Merkez sanatçılarımızı getirerek Bor Diribağ şenliklerini düzenledik. 12 Şubat 2011 yılında Bor ‘da Devlet Bahçeli Beyin ilk açık hava toplantısını düzenleyerek misafir ettik. 2012 yılına kadar bu görevime devam ettim. 30 Mart 2014 yılında ise yapılan mahalli seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclisi üyesi oldum ve şuanda da il genel meclis üyesi olarak devam etmekteyim."
 
“YERELDE SİYASET YAPMAK İÇİN ÖNCE SEVGİ SAHİBİ OLMAK GEREKİR”


Muharrem Temel: "Yerelde siyaset yapmak zordur. Zorluklar yaşadınız mı?"


Mustafa Tecimer: "Tabi ki zorluklar yaşadık ama bizim işimiz kolaylaştırmaktır. Yerelde siyaset yapmak için önce sevgi sahibi olmak gerekir. Yaşadığın şehre, insanına, sokak hayvanına kadar seversiniz. Velisini de delisini de seversiniz.  Sevdiğiniz zaman zor olanlar kolaylaşır. Partimizin başarısının da en önemli sırrı sevgidir. Sevgi saygıyı, saygı ise tevazuyu getirir. Şuradan pay biçin; Bor’da her gün hemşerilerimin içindeyim. İyi günlerinde, kötü günlerinde sürekli yanındayım. Hemşerilerim de aynı şekilde. Onlar beni sever ve sayar, ben de onları. Hani der ya Neşet Baba “Gönülden Gönüle Bir Yol Vardır” diye çok doğru. Çünkü sevgi karşılıklıdır."

“BOR HALKI İÇİN GÜZEL HAYALLERİM VAR”


Muharrem Temel: "Önümüzde yapılacak olan yerel seçim için MHP'nin Bor Belediye Başkan Adaylığı için kulislerde isminiz sıklıkla geçiyordu. Bu konu hakkındaki düşünceniz ve tasarrufunuz nelerdir?"


Mustafa Tecimer: "Bu soruyu soracağını biliyordum. (Gülüyor) Benim istememden ziyade vatandaşlarımızın, partimizdeki karar verici organların  istemesi önemli. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin üretken belediyecilik yapılacağını ve halkın istediği, proje üreten adaylarla yola çıkılacağını söyledi. Nihayetinde de en son sözü kendisi söyler. Bor için güzel hayallerim ve büyük projelerim var. Projelerimi hayata geçirmek için de görevden asla kaçmam. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim “Ben Bor'luyum sözünü halkımıza gururla söyleteceğim”.  Bütün hazırlıklarımı en kısa sürede tamamlayacağım. Sonrasında da bize Bismillah deyip başlamak kalacak. Anlayacağın şehrimize güzel plan, projeler kazandıracağız."
 
“HEYECANLI BİR YARIŞ OLACAGINA İNANIYORUM”


Muharrem Temel: "Rakipleriniz var mı? Diğer adaylara karşı nasıl bir strateji izleyeceksiniz?"


Mustafa Tecimer: "Milliyetçi Hareket Partisi özgürlüklerin, yeniliklerin, demokrasinin adresidir. Parti içinde muhakkak bir aday adaylığı süreci yaşanır. Partimin içindeki insanları asla ve asla rakip olarak görmem. Onlar benim dava arkadaşlarım, ülküdaşlarım kardeşlerimdir. Aday kim olursa olsun yanında olur ve sonuna kadar desteklerim. Ben ülkücüyüm. Yalnız şunları belirtmek istiyorum ; kitlelere siyasi tecrübemi, projelerimi doğru anlatarak, halka belediye başkanlığını daha iyi yapabileceğime inanıyorum kanaatini net cümlelerle aktararak sonuca ulaşmak istediğimizi söyleyebilirim. . Borlu esnafın umudu olacağız.
.- Oldukça iddialısınız ve kendinize güveniyorsunuz bunu neye borçlusunuz?
Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in emrinde partimizi burada en üst seviyeye çıkaracağım. Bor belediyesi anahtarını partimizin 50.yıl kuruluş armağanı olarak Genel Başkanımıza takdim edeceğim. Dava arkadaşlarıma ve hemşerilerime güveniyorum. Onların desteği olmazsa bu kadar rahat konuşamazdım. Her gün beni ararlar, ziyaretime gelirler  “ne zaman çıkacaksın, adaylığını açıkla artık” diyerek. Kamuoyunda ciddi bir karşılığım oluştu. Ortak akla ve istişareye de önem veririm ve buda benim en güçlü yönüm olmuştur."
 
“BİZİ BUGÜNLERE GETİREN, ORTAYA KOYDUĞUMUZ ÇELİK GİBİ DİK DURUŞUMUZDUR”

Muharrem Temel: "Biraz da genel siyaset konuşalım… Nasıl bir Türkiye görüyorsunuz?"


Mustafa Tecimer: "15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi, genel başkanımız bilge lider Devlet Bahçeli’nin dik duruşu, mevcut hükümet ile bazı konularda fikir ayrılıkları olmasına rağmen hükümetin yanında yer alarak ülkücü bir irade ile birlik ve beraberlik içerisinde bastırılmıştır. 
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin mimarı cumhur ittifakıdır. Yoluna devam etmesi milli beka için mecburidir. Yeni hükümet sisteminden geriye dönüş yoktur. Ülke yönetiminin uyum süreci istikrarlı şekilde devam etmektedir" Devlet Bahçeli bu ruhun önümüzdeki yıllarda devam edeceğini belirmiştir." 
ÜLKEMİZ, MİLLETİMİZ VE İLÇEMİZ İÇİN HERŞEY GÜZEL OLACAK..










Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (5)
Fatma Arioz 5 yıl önce
Hayirli olsun mustafa ALLAH UTANDİRMASİN kardesim isAllah kazanirsin Vatanin milletin yaninda adam gibi adam olsun
İlaldılı Kenan 5 yıl önce
Varol Mustafa Başkanım biz hazırız Allah’ın izniyle Bor a üç hilalimizi yeniden dikeceğiz....
Esnaf 5 yıl önce
Mustafa abim yılların esnafı Bor a güzel yatırımlar yaptı her zaman bizim yanımızda oldu bizde sonuna kadar onun yanındayız. Başarılar abim
Borluuuuu 5 yıl önce
Ön numara aday borun en başarılı adamlarından mustafa tecimer bu sefer mhp geliyor galiba
Yaşar Çetintaş 5 yıl önce
Memleketimiz için değışiklik şart yeni puŕojeler gerek
Günün Anketi Tümü
Yayın politikamızdan memnun musunuz?
Yayın politikamızdan memnun musunuz?