Niğde’de 2019 Yılında 1 Milyon 460 Bin 680 Hastaya Hizmet Verildi

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın, 2019 yılında 1 milyon 460 bin 680 hastaya hizmet verdiklerini söyledi.

SAĞLIK 08.01.2020, 16:56 17.01.2020, 12:09
Niğde’de 2019 Yılında 1 Milyon 460 Bin 680 Hastaya Hizmet Verildi

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın, 2019 yılında 1 milyon 460 bin 680 hastaya hizmet verdiklerini söyledi.

2019 yılı değerlendirme toplantısı için hastanenin yemekhanesinde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın  2019 yılında yapılan işleri ve hizmetleri açıkladı.

Düzenlenen toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın ve yardımcıları katıldı.

 Hastanede 2019 yılında yapılan ve 2020 yılında yapılması planlanan hizmetlerle ilgili bilgiler veren Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. üyesi Bilal Günaydın, 2019 yılında polikliniklerde 1 milyon 68 bin 425 hastaya hizmet verildiğini ve acil serviste de 392 bin 255 hastanın muayene edilerek toplamda 1 milyon 460 bin 680 hastaya hizmette bulunduklarını belirtti.

2019 yılında 25 bin 135 hastayıda ameliyat ettiklerini söyleyen Başhekim Dr. Öğretim Üyesi Günaydın açıklamalarının devamında şunları söyledi; ‘‘ Hastanemizde2019 yılı içerisinde  bir çok alanda yenilikler yaptık. Bu yeniliklerin başında hastanemizdeki lavabolar gelmektedir. Lavabolarımız  kullanım durumu açısından hoş görüntü sergilemiyordu. Daha temiz ve düzenli olması için lavabolarımızın bulunduğu yerlerde yenileme yaptık. Daha sonra Acil Servilerimizi, Çocuk Yoğın Bakım Ünitemizi, Adli Tıp Polikliniğimizi, Anestezi Polikliğinimizi, Yeni Doğan İşitme Tarama Odamızı ve Anne Oteli Odamızı yenileyerek daha nezih bir hal almasını sağladık.’’ Dedi.

BÜYÜK AMELİYATLAR SEVK EDİLMEYECEK

Ameliyathaneye yeni cihazların alındığınıda söyleyen Günaydın, ‘‘Niğde’de büyük ameliyatlarda yapılacak. Büyük ameliyaları önceden hastanemizde cihaz eksikliğinden dolayı yapamadığımız için hastamızı çevre illere sevk ediyorduk. Artık bundan sonra inşallah bu ameliyatları yaparak sevkin önüne geçmiş olacağız.’’diye konuştu.

1581 PERSONELLE HİZMET VERİLİYOR

Hastanede vatandaşlara bin 581 personelle de  çalışan fabrika gibi hizmet verdikleri söyleyen Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın, ‘‘ 2020 yılındaki hedef ve ihtiyaçlarımızda elbette var. Bunlardan hekim olarak ihtiyacımız  Nefroloji, Cildiye, Dahiliye, Genel Cerrahi, Gastroenteroloji ve Plastik Cerrah. Sağlık Personeli İhtiyacımız ise Hemşire, Yaşlı Bakım Teknikeri ve Hizmetli, Diğer Personel İhtiyacımız ise Hizmetli, Sekreter, Hasta Bakım Personeli, Teknik Personellerdir. Fiziki ihtiyacımız olarakda Yoğun Bakım Yatağı, Ameliyathane Kapasite Artımı, Öğrenci Amfileri ve Kantin’dir. 2020 yılındaki plan ve projelerimiz ise şunlardır; 400 Yataklı Ek Bina İnşaatı, Ameliyathane Tadilatı, 20 yataklı Yoğun Bakım Yapılması, Bina Galeri Boşluğu Değerlendirmesi ve Yeni Kantin Binası İnşaatı olarak belirledik.’’diye konuştu.

HASTA OLAN VATANDAŞALRIMIZ ÖNCELİK OLARAK AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNE GİTMELİ

Toplantıda bir konuşmada Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç yaptı. Yaptığı konuşmada hastaların yanlış yol izlediğine değinen Müdür Dr. Dursun Koç, ‘‘Hasta olan vatandaşlarımız öncelikle direk olarak acil servise geliyorlar ve acil servislerde yığılma oluyor. Bu yüzdende görevli arkadaşlarımızn bakma olasılığı zorlaşıyor. Hasta olan vatandaşlarımız öncelikle Aile Sağlığı Merkezlerine gitseler sağlık yönünden bu kadar sıkıntı çekmeyiz. Sağlık Merkezine gidipte hastalığı iyleşmiyorsa ikinci plan olarak hastaneleri ve acil servisleri kullansalar daha doğru olacaktır.’’dedi.

Toplantı basın mensuplarının soru sormalarının ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)