Gürer, Esnaf Zorda!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Merkez ilçede yer alan Esnaf Odalarını tek tek ziyaretinden sonra bu kez Bor ilçesinde oda başkanlarını ziyaret etti. Kongrelerini tamamlayan ve yeni seçilen oda başkanlarını kutladı. Esnaf sorunlarını dinledi. Esnaf ve sanatkârların sorunlarını dinleyen Ömer Fethi Gürer, Bor Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamsında satılması ile yaşanacak sorunların, esnafı da ciddi manada olumsuz etkiyeceğini söyledi.

SİYASET 03.04.2018, 09:55 03.04.2018, 09:55
Gürer, Esnaf Zorda!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Merkez ilçede yer alan Esnaf Odalarını tek tek ziyaretinden sonra bu kez Bor ilçesinde oda başkanlarını ziyaret etti. Kongrelerini tamamlayan ve yeni seçilen oda başkanlarını kutladı. Esnaf sorunlarını dinledi. Esnaf ve sanatkârların sorunlarını dinleyen Ömer Fethi Gürer, Bor Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamsında satılması ile yaşanacak sorunların, esnafı da ciddi manada olumsuz etkiyeceğini söyledi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Marangozlar Odası Başkanı Kani Demirbilek, Bakkallar Odası Başkanı Kadir Yalçın, Terziler Odası Başkanı Bekir Binay, Gıda Maddeleri Odası Başkanı Tamer Çiftçibaşı, Demirciler Odası Başkanı Ethem Bozdağan ve Kahveciler Odası Başkanı Şaban Arıkan ve meslek odalarının temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmede, esnaf ve sanatkârların sorunlarını dinledi. 

SİFHATHSIZ KEPENK KAPATIYORUZ

Esnaf temsilcileri, esnaf ve sanatkârların son yılların en sıkıntılı dönemini yaşadığını belirtiler Gürer, “Esnaf arkadaşlarımızdan siftah yapmadan kepenk kapatanlar var. Dükkân kirasını bile ödeyemez duruma gelen, vergisini ödeyemeyen, aldığı kredi ile ayakta duran  pek çok esnafımız da ekonomik durgunluğun böyle gitmesinden tedirgin. Kapanan işyeri sayısı artıyor. Çiftçi, besici, köylü ürününe değer bulamayınca alışverişe de gelmiyor” dedi.

TARİHİN EN ÇOK BİREYSEL BORÇLANMASININ YAŞANDIĞI DÖNEMDEYİZ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Türkiye’nin tarih boyunca en çok bireysel borçlanma dönemini yaşadığına dikkat çekerek, “Kredi kartları borçları, tüketici kredi borçları en üst seviyede. Böyle gitmesi halinde ekonomideki sıkıntı önümüzdeki dönemlerde daha da büyüyecek gibi görünüyor” dedi. 

ŞEKER FABRİKALARI KAPANIRSA BUNUN ZARARINI HERKES GÖRÜR

Bor Şeker Fabrikası’nın satılmasının çok yönlü olarak ele alındığında, pancar çiftçisi, fabrika işçisi kadar bu alanda bağlantılı olan nakliyeci, gübreci, tohumcu, besici ve satış yapan esnafı da olumsuz etkileyeceğine değinen Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz hafta Bor Şeker Fabrikası önünde ‘Şeker vatandır, satılamaz’ sloganıyla düzenledikleri mitingde de bu konulara değindiğini hatırlattı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de KDV ile ilgili düzenlemeye değinerek , “Yasa küçük mükellefe önemli bir katkı getirmediği gibi   kayıt dışına da yol açacak düzenleme içeriyor ”diye konuştu. 

GÜRER’E TEŞEKKÜR

Toplantının ardından Oda Başkanları, sorunlarını sürekli gündeme getiren ve çözümü için takipçi olan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e teşekkür ettiler. 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)