Milletvekili Ergun: “Bor OSB büyümeye devam ediyor”

Milletvekili Ergun: “ Yüzde 95 doluluk oranına ulaşan Bor Organize Sanayimiz yatırımcı ön taleplerini de gözeterek 700 hektar daha genişletilmesi için çalışmalarımızı başlattık”.

SİYASET 17.03.2021, 14:53 17.03.2021, 14:54
Milletvekili Ergun: “Bor OSB büyümeye devam ediyor”

 

Milletvekili Ergun: “ Yüzde 95 doluluk oranına ulaşan Bor Organize Sanayimiz yatırımcı ön taleplerini de gözeterek 700 hektar daha genişletilmesi için çalışmalarımızı başlattık”.

AK Parti Niğde Milletvekili Milli Savunma Komisyon Üyesi Yavuz Ergun: “Yakın zamanda hizmete giren Ankara – Niğde otoyolu birlikte ülkemizin önemli bir ulaşım aksına direkt bağlantı imkanına sahip Niğde OSB ve Bor OSB’mizi yatırımcılar içinde bir cazibe merkezi haline dönüştürmüştür” dedi.

Her geçen gün artan yatırımcı talebi ile arsalarının tamamını tahsis etmiş olan Bor Organize Sanayi Bölgemizin 700 hektar daha ilave büyümesini talep ettiklerini belirten Milletvekili Yavuz Ergun: “ Başta İlimiz ve ilçemizin sahip olduğu coğrafi konumun etkisi ile sanayide günden güne büyüyen ve gelişen yapısı ile önemli bir cazibe merkezine dönüşen Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin artan yatırımcı taleplerine karşı daha da büyümesi kaçınılmazdır. Bu sebeple sahip olduğu 715 hektar büyüklüğündeki alanda yakalamış olduğu yüzde 95 doluluğun ardından, yatırımcı ön taleplerini gözeterek 700 hektar daha genişleme alanı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza başvurumuzu gerçekleştirdik” dedi.

AK Parti Milletvekili Yavuz Ergun açıklamasında: “Geçtiğimiz günlerde yoğun görüşmelerimiz ve çabalarımız sonucunda 68 Milyon TL altyapı da kullanılmak üzere aktarılan ödenek ile tüm eksiklerini tamamladığımız ve sahip olduğu coğrafi avantajlarıyla birlikte üretkenliği, çalışkanlığı, azmi, kararlılığı sayesinde büyük bir hızla gelişen Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin, Türkiye’nin lokomotif Organize Sanayi Bölgeleri arasındaki yerini alması için var gücümüzle çalışıyoruz.

Yatırımcılar açısından birçok avantajlar sunan Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgemizde son yıllarda birçok ulusal firmaya arsa tahsisi gerçekleştirilmiştir. Bu firmaların birçoğu inşaat çalışmalarını başlatmış, bir kısmı Yatırım Teşvik Belgelerini alarak yatırımları ile ilgili proje çalışmalarını sürdürmektedir. Söz konusu yatırımların tamamlanıp üretime geçmeleri ile birlikte mevcut 1.500 kişi olan istihdam sayısına ilave 8.000 kişiye daha istihdam sağlanmasını hedefliyoruz.

Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi toplam 715 hektar büyüklükte bir alana sahip olup, 2021 yılı Mart ayı itibariyle toplam 293 sanayi parselinden oluşmaktadır. Bu sanayi parsellerinin 139 ‘u üretim, 48 'i inşaat ve 91 ‘i proje aşamasındadır. Her geçen gün yatırımcı merkezi olan Organize sanayiimizi hakkettiği yerlere getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)