Niğde’den Ak partili belediyelere patates

Niğde’de patates üreticilerinin yaşadığı sorun üzerine harekete geçen ve bir kampanya başlatan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Tarım Kredi Kooperatifi üzerinden patates alımları yapılacağını, şuan itibariyle 21 belediyenin patates siparişi verdiğini ve alımların başladığını söyledi.

SİYASET 09.02.2021, 17:15 09.02.2021, 17:18
Niğde’den Ak partili belediyelere patates



Niğde’de patates üreticilerinin yaşadığı sorun üzerine harekete geçen ve bir kampanya başlatan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Tarım Kredi Kooperatifi üzerinden patates alımları yapılacağını, şuan itibariyle 21 belediyenin patates siparişi verdiğini ve alımların başladığını söyledi.

2020 yılının olağanüstü bir yıl olduğunu belirten Başkan Özdemir; “ Bu yıl bilindiği üzere patates üreticilerimiz patateste istediği fiyatı ve pazarı bulamadı. 2020 yılında olağan üstü bir yıl yaşandı. İlimizde değil ülkemizde ve dünyada olağan üstü olaylara pandemiye şahit olduk. Bunun sonucunda da ister istemez tüketimler azalmaya başladı. Bunların sebebi turizmin azalması. Bu süreçte zor durumda kalan vatandaşlarımız kalmış olabilir. Biz belediye olarak elimizden geldiği kadar herkese dokunmaya çalıştık ve sıkıntılarını tek tek çözmeye çalıştıklarını belirtti.

Patates üreticilerinin sorunlarını çözmek için bir kampanya başlattıklarını ifade eden Özdemir; “ Patates üreticilerimizde olduğu gibi yine elimizi taşın altına koyup sorunu bir nebze olsa çözmeye çalışıyoruz. Patates üreticilerimizin sorunlarına kayıtsız kalmadık ve Milletvekillerimizle birlikte bir kampanya başlattık. Bölgemizin insanı olan Ak Parti yerel yönetimlerden sorumlu Genel başkan yardımcımız Mehmet Özhaseki’ye başvurduk. Hemen bu kampanya ile ilgilendi ve tüm Ak Parti belediyeleri organize ederek Tarım Kredi Kooperatifi üzerinden patates toplamaya başladıklarını ifade etti.

Çiftçilerden alınacak patateslerin tamamen Tarım Kredi Kooperatifi üzerinden alımlarının yapılacağını söyleyen Başkan Özdemir; “ Çiftçilerimizden alınacak patatesler tamamen Tarım Kredi Kooperatifi üzerinden gerçekleştiriliyor. İlimizde 17 tane kooperatifin şubesi bulunuyor. Kooperatifler üzerinden alımlar gerçekleştiriliyor. Tarım Kredi Kooperatifinin yönetim kurulu başkanı Fahrettin Bey ile de direk ile görüştük. Ne kadar çok çiftçimize dokunabilirsek, o kadar çiftçilerimizi rahatlatmış oluruz. Özellikle Tarım Kredi Kooperatifine borçlu olan çiftçilerden başlamak üzere mümkün olduğu kadar çeşitliliği yayarak birçok çiftçimize dokunup temas edelim istedik” dedi.

Başlatılan patates alım kampanyası kapsamında şuan itibariyle 21 belediyeden sipariş alındığı ve Bin 700 ton patates alımının yapıldığını belirten Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “ milletvekillerimizle birlikte başlatmış olduğumuz patates alım kampanyasına yaklaşık şuana kadar Bin 700 ton patates alımları yapıldı ve bu daha başlangıç olup bu artarak devam edecektir. İnşallah çiftçilerimizin elinde patates kalmayacak ve ihtiyatlardan da bu seneyi bir şekilde atlatmış olacağız. Bizde Niğde Belediyesi olarak bu kampanya başlatan olarak ilk desteği biz verdik.  Bizde Niğde belediyesi olarak sosyal yardımlaşma müdürlüğümüzde kayıtlı olan 4 bin aileye 20’şer kiloluk patatesleri ailelerimize göndermeye başladık. Bizde belediye olarak hemen hızlıca çalışmaya ve çiftçilerimizdeki bu patatesleri vatandaşlarımıza ulaştırmaya başladık.  Şuan itibariyle 21 belediyeden patates siparişleri geldi ve bu kampanyamız devam ediyor. Bütün belediyelerle bizlerde irtibat kuruyoruz ama bizleri kendileri arayan belediyelerde var.  İnşallah Ak Partili bütün belediyelere bu patatesi ulaştırıp çiftçilerimize rahatlatacağız. Çiftçilerimizden aldığımız patatesler aynı Niğde belediyemizde olduğu gibi gönderdiğimiz belediyelerin sosyal yardımlaş müdürlükleri tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak” diye konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)