Saadet Partisinden Şeker Fabrikaları Satılmasın İmza Kampanyası

Niğde Saadet Partisi il Başkanlığı şekerde milli kalalım Şeker Fabrikalarımız satılmaması için Niğde Ömer Halisdemir meydanında imza kampanyası başlattı.

SİYASET 26.03.2018, 10:52 26.03.2018, 10:53
Saadet Partisinden Şeker Fabrikaları Satılmasın İmza Kampanyası

Niğde Saadet Partisi il Başkanlığı şekerde milli kalalım Şeker Fabrikalarımız satılmaması için Niğde Ömer Halisdemir meydanında imza kampanyası başlattı.

Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Binici, Ömer Halisdemir meydanında düzenlenen Şeker Fabrikalarımız satılmasın milli kalalım kampanyası hakkında yaptığı açıklamalarda, “ Saadet Partisi olarak şekerde milli kalalım Fabrikalar satılmasın imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Bu ülkede yaşayan her düşünceden insanımızı bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz. Türkiye neler kaybedecek. Ekonomiye yıllık 3 milyar dolar yerli katma değer sağlayan 10 milyon ülke insanına iş ve aş olan şeker pancarı sektöründe tehlike çanları çalmaya başladı. 50 yıldır girmek için bekletildiğimiz Avrupa ve Amerika’da pancar üreticisi ve şeker işçisi aynı zamanda fabrikaların sahibi konumunda. Öyleki iklim ve toprak verimliliği sayesinde şeker pancarını içindeki polar ( Şeker oranından ) dolayı AB’ye kıyasla %20 daha ucuz kristal şeker üretme potansiyeline sahibiz. Üretici ile fabrikayı birbirinden ayıramazsınız, Şeker üretimi , Şeker pancarı , Üretici. Çiftçi ile beraber değerlendirilmeli. Bu organik bağ  şeker fabrikalarını çiftçiler tarafından kooperatif şeklinde örgütlenmesini zorunlu kılıyor” dedi.

Şeker Fabrikalarının satılması sonrası Türkiye’nin Yaşayacağı Kayıplar hakkında da açıklamalarda bulunan Binici; “ Türkiye’nin rekabet gücü kalmayacak. 10 fabrika kapanacak, 11 Fabrikada maliyetler artacak. 6 Milyon insan olumsuz etkilenecek. Herkes kaybedecek. Çarpık kentleşmeyi artıracak. Ekonomimizle birlikte Ekolojimizde bozulacak. Hayvancılık doğrudan etkilenecek. İlaç ve Kimya sanayii olumsuz etkilenecek. Şekerde ithalatçı olacağız. Çocuklarımızın sağlığı bozulacak. İktidar Da Ses Verdi, Çorum Milletvekili Salim USLU şeker fabrikalarının satılması yanlış. Satılan hiçbir fabrikada istihdam artmadı. Satılması düşünülen fabrikalar zarar etmiyor. Ben bürokratların hükümeti yanılttıklarını düşünüyorum. Mülkiyet devlette kalır İşletmeyi özelleştirirsiniz. Niğde’den bu meydandan evlerinin balkonundan dumanlı bacası görünen Bor Şeker fabrikasının Özelleştirilmemesi için iktidar milletvekillerinden bu doğrultuda bir açıklama bekliyoruz. Geçmişten özelleştirilen fabrikalardan Sümerbanklar bitti. Türk Telekom özelleştirilirken 48 000 işçi çalışıyordu şimdi bu sayı 5000 e düşmüş durumda. 2016 yılında çıkarılan tarım kanunun 21. Maddesi ile verilecek tarımsal desteğin milli gelirin %1 inden daha az olamayacağı hükmü getirildi. Ancak bu söz hiçbir zaman yerine getirilmedi 0.4-0.6 aralığında kaldı. Çiftçiye verilen destek çiftçiden vergi yoluyla alınan rakamların altında kaldı. 2017 de çiftçiye destekleme ödemesi 12.7 milyar tl oldu. Kanuna göre ödenmesi gereken rakam 30,4 Milyar TL. Hedef 2 Milyon İmza, Geçtiğimiz hafta 1 milyon imzaya ulaşıldı. Hedef 2 milyon imza, Toplanan imzalar Şeker İş Sendikası tarafından toplanan imzalar Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’a verilmek üzere Başbakan Binali Yıldırım’a verilecek” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)