Berberler İşyerlerini Kapatacaklar

Niğde Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan, geç olmadan berber ve kuaförler salonları için kapatma kararı alınması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 20.03.2020, 15:43 20.03.2020, 15:44
Berberler İşyerlerini Kapatacaklar

Niğde Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan, geç olmadan berber ve kuaförler salonları için kapatma kararı alınması gerektiğini söyledi.

Bircan, yaptığı açıklamasında, “Geç olmadan kapatma kararı alınmazsa, kira, SGK, işçi maaşı, vergiler ve düzenlemelerden berber ve kuaför esnaflarımız faydalandırılmaz ise esnaflarımız işçi çıkarmak ve dükkanlarını kapatmak zorunda kalacaklar” dedi.

Berberler ve kuaförlerin iş güvenliği kapsamında birinci derece riskli iş koluna tabi tutulduğunu belirten Niğde Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan, “Berberler ve kuaförler iş güvenliği kapsamında birinci derece riskli iş koluna tabi tutulup, bütün yatırımlar bunun üzerinden bizlere dayatılıyor. Ama şu anda bütün dünyayı saran en güncül sorun haline gelen koronavirüs salgını ile ilgili hükümetimiz tarafından açıklanan ekonomik önlem paketine göre bizlere yapılan muamele sıfır risk taşıyorsunuz demek oluyor” dedi.

Bircan, açıklamasının devamında, “Kısacası bir karar verin ve ikna olalım. Berber ve kuaför esnaf sanatkarları iş güvenliğinde birinci derece riskli mi? Yoksa sıfır riskli mi? Şu an bizler için işyerlerinin açık veya kapalı olması hiçbir şey ifade etmiyor. Hepimiz işyerlerimize gidiyoruz iş yerlerimizi açıyoruz ama siftahsız kapatıyoruz.

Geç olmadan bir kararla berber ve kuaförlerinde kapatılıp, kira ödeyen, SGK ödeyen, işçi maaşı ödeyen vergi ve kredi ödeyen meslektaşlarımıza yönelik düzenleme yapılmasını istiyoruz. Aksi durumda her günümüz eksiye doğru giderken işçi çıkarma ve hatta işyeri kapatmalarına varan tedbirleri almak durumunda kalabiliriz” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)