Bor İzmir İçin Tek Yürek Oldu

30 Ekim 2020 Cuma günü İzmir Seferihisar’da meydana gelen depremin izleri yavaş yavaş silinmeye başladı.

GÜNDEM 06.11.2020, 15:25 06.11.2020, 15:27
Bor İzmir İçin Tek Yürek Oldu


30 Ekim 2020 Cuma günü İzmir Seferihisar’da meydana gelen depremin izleri yavaş yavaş silinmeye başladı. Saat 14:51’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle onlarca bina yıkıldı, binlerce İzmir’li enkaz altında kaldı. 
Depremin ardından tüm Türkiye, İzmir için seferberliğini ortaya koyarak büyük bir kardeşliğe imza attı. Enkaz altındaki yaralıları kurtarmak için tüm kentlerden ekipler, İzmir’e gitti. Günler süren hummalı çalışmaların ardından arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sona erdi, Türk halkı depremzedelerin yaralarını sarmak için tek yürek oldu. İşadamları, siyasetçiler, futbolcular, sanatçılar ve vatandaşlar depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yardımlarını İzmir’e gönderdiler. Deprem bölgesinde yaşayan afetzedelerin yeni tip koronavirüs (COVİD-19) tedirleri kapsamında çok sayıda temizlik malzemesi, maske ve dezenfektan ihtiyacı vardı. Bor Kaymakamlığı ve Bor Belediyesi de yaşanan bu doğal afet sonrasında İzmirlilerin yaralarını sarmak konusunda kayıtsız kalmadı. Geçtiğimiz Perşembe günü Bor Hükümet Meydanına getirilen yardım tırına Borlu vatandaşlar pek çok yardım malzemesi bağışladı. Kullanılmamış oyuncak, battaniye, elektrikli ısıtıcı, maske ve dezenfektanın yanı sıra kuru gıda maddeleri, ayçiçeği yağı, kağıt havlu, ıslak mendil gibi pek çok yardım, zabıta görevlileri tarafından tıra yüklendi. Yardım tırı, Cuma günü 11:00 sularında alanda bulunan vatandaşların duaları eşliğinde yola çıktı. Yardım tırının yüklenmesi sırasında mikrofonumuza açıklamalarda bulunan Bor Belediye Başkanı Serkan Baran; “İzmir’de yaşanılan afetin ardından yetkililerden yardıma ihtiyaçlarının olmadığını öğrendik ancak çorbada bizim de tuzumuz olsun düşüncesiyle 1-2 palet kadar kullanılmamış oyuncak hazırladık. Hemşerilerimizin de desteklerini alarak 1 tır dolusu yardım malzemesi topladık. Birazdan dualarla tırımızı uğurlayacağız.” diye konuştu. 


Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz ise “ İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bizler bu çağrıyı yapmadan önce talep vatandaşlarımızdan geldi. İzmir için biz de bir şeyler yapmak istiyoruz diyen vatandaşlarımızın sesine kulak vererek böyle bir çalıma başlattık. Gönderilen malzemelerin tamamı sıfırdır, kullanılmış hiçbir ürün yoktur. Yardım tercihimizi de oradaki vatandaşların ihtiyaçlarını öğrenerek düzenledik. Yapılan bu çalışma; millet olmanın bir özelliği, iyi günde kötü günde dayanışma ve yardımlaşmanın göstergesidir. Devletimiz, tüm imkanlarıyla İzmirli vatandaşlarımızın yanındadır, tüm Borlu hemşerilerimize sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum” dedi.   
Bizler de İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastanede tedavileri devam etmekte olan ve taburcu edilen tüm depremzedelere bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah milletimizi böyle felaketlerden korusun.

Haber – Fotoğraf: Gizem Çaprak

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)