Bor'da Polis Haftası Kutlandı

Bor'da Polis Teşkilatının 174. Yıl Dönümü Düzenlenen Törenle Kutlandı.

GÜNDEM 10.04.2019, 18:12 10.04.2019, 18:15
Bor'da Polis Haftası Kutlandı

Bor'da Polis Teşkilatının 174. Yıl Dönümü Düzenlenen Törenle Kutlandı.

Hükümet konağı tören alanında gerçekleştirilen törende Bor İlçe Emniyet Müdürü Adil Öztırak, Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. 
Törene, Bor Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ, Garnizon Komutanı İkm. Albay Sinan Şentürk, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Akkaya, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe emniyet müdürü Adil Öztırak gerçekleştirdi. 
Bugün, emniyet teşkilatı olarak,  bir mensubu olmaktan onur duyduğum, Türk polis teşkilatı kuruluşunun 174'üncü yılını birlikte kutlamanın, sevinç ve gururunu taşımaktayız diye konuşmasına başlayan Öztırak, "Geçmişten günümüze, bulunduğu coğrafi konumu gereği, ülkemizde iç ve dış güvenliğin temin ve tesisi, her zaman meşekkatli olmuş, fedekarca çalışmayı gerektirmiştir. 
Toplumun huzur ve refahını sağlama, kamu düzenini koruma görevini ifa eden Türk polis teşkilatı,.. 
Geçmişte olduğu gibi, suç ve suçlulara, ve  artık uluslararası kimlik taşıyan organize suç şebekelerine, Devletin milletiyle olan birliğine göz diken, her türlü illegal ya da legal görünümlü yıkıcı, bölücü ve dini tandanslı terör örgütlerine karşı, milletinden ve yasalardan aldığı güçle yılmadan, bıkmadan, gerektiğinde canı pahasına görev yapmaya, devletin güven ve şefkat kapısı olmaya, devem edecektir.
Bor polis teşkilatı olarak bizler de, ilçemizi her bakımdan daha huzur ve güvenli, daha yaşanabilir bir yer kılmak adına, vatandaş odaklı hizmet anlayışı içerisinde, yasal sınırlar dahilinde, gerekli tedbirleri almak, kesintisiz uygulamak azmi ve kararlılığı içinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu anlamda göreve başladığım günden itibaren, ilçemiz ölçeğinde genel sorun olarak değerlendirdiğimiz, başta uyuşturucu ve uyarıcı madde olmak üzere, trafik ve diğer asayişe müessir olaylarda, ihtiyaç ve şartlar doğrultusunda planlayarak uygulamaya koyduğumuz tedbirlerle, bu konuda oldukça önemli yol kat ettiğimizi, memnuniyetle ifade etmek isterim." dedi.
BEKÇİLER BOR'DA GÖREVE HAZIR
Yakın tarihte, müdürlüğümüz kadrosuna ataması yapılan on altı çarşı ve mahalle bekçisi göreve başlamıştır diye sözlerini sürdüren İlçe Emniyet Müdürü Adil Öztırak, "Suç riski analizi çerçevesinde yapılan planlama ile bu personelimiz, sekiz ayrı yaya devriye şeklinde, ilçemizin çeşitli bölgelerinde görev alacaklardır. Bu uygulama ile birlikte, ilçemizde huzur ve güvenlik bir adım daha ileriye taşınacaktır.
Üslendiğimiz bu kutsal gorevı ifa sürecinde, bizden güven ve desteğini esirgemeyen, başta sayın Kaymakamımız olmak üzere, adli makamlarımıza, yerel yönetim unsurlarına, ilçemiz kurum amirlerine, yine bize güven ve desteklerini esirgemeyen Bor halkına saygı ve şükranlarımı sunarım,,,
Bu vesile ile, vatan, millet, bayrak ve görev uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ederken, katılımınızdan dolayı sizlere, şahsım ve teşkilatım adına tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım." diye konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)