Eski sanayi esnaflarından tepki!

Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında eski sanayideki dükkanların uzlaşmalar sonucu yıkılarak yeni sanayiye taşınmasını istemeyen esnaf toplanarak açıklamada bulundu.

GÜNDEM 20.04.2021, 17:03 20.04.2021, 17:04
Eski sanayi esnaflarından tepki!

Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında eski sanayideki dükkanların uzlaşmalar sonucu yıkılarak yeni sanayiye taşınmasını istemeyen esnaf toplanarak açıklamada bulundu.
ESKİ SANAYİ YERİNDE KALSIN


Esnafların ortak görüşü eski sanayinin yerinde kalarak esnafa dokunulması olduğunu belirttiler. Konu ile ilgili  tepkilerini dile getiren esnaflar şu ifadelere yer verdi: ‘‘Bizim Bugün burada toplanmamızın nedeni sanayinin yerinde kalmasını istiyoruz. Herhangi bir protokol imzalanmadı. Biz burada kalmak istiyoruz. Gitmek istemiyoruz. Kalmadan yanayız. 
Başka Bir Esnaf ise, ‘‘Biz buradan gitmek istemiyoruz. Belediyelerin o kadar derdi var iken bizlerle uğraşmasın. Kimse kimsenin ekmeği ile oynamasınlar. Koronavirüs nedeni ile zaten herkes sıkıntılı süreç geçiriyor. Bıraksınlar biz kendi ekmeğimize bakalım. Gitmek isteyen gitsin oraya kalmak isteyen orda kalsın. Rica ediyorum. Kimse kimsenin ekmeği ile oynamasın. Herkesin ahını alır. Çoluğun çocuğun, bütün esnafın ahını alırlar. Bizim bu zor günümüzde belediye yanımızda olacağı yerde bırakın yanımız da olmayı destek yerine köstek oluyor. Biz zaten burada işçilerimizin maaşını zor ödüyoruz. Bizleri birde buradan kaldırma işi ile uğraştırmasınlar. Biz sanayinin kaldırılmasına karşıyız. Kaldırılacaksa bile şuan zamanı değil. Esnaf zaten Bağ-Kur’unu, sigortasını, vergilerini ödeyemiyor. Birde bu zor günde eski sanayinin taşınması isteniyor. Lütfen Bize dokunmayın.
Türkiye’nin neresinde böyle bir şey var. Eski sanayilerin hepsi yerinde duruyor ve faaliyetlerine devam ediyor. Şehri büyütmek mi, yoksa şehri küçültmek mi burada anlaşılmayan bir olay var.
Bir çoğumuz burada dükkan sahibi değiliz kiracıyız. Buraya ilk geldiğimizde hava parası, makine parası o zamanın parası ile 150 bin TL’yi buluyordu. Şimdi buradan taşındığımız zaman dağın başına kim araba yıkatmaya gelecek.’’ diyerek tepkileri dile getirdiler.
Haber Merkezi

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Ata sanayi esnafıyım 3 yıl önce
Dağın başı dedikleri yerde bizde iş yapıyoruz ekmek yiyoruz çok şükür de işimizden memnunuz