Jandarma Koyun Hırsızlarını Yakaladı: 2 Gözaltı

Niğde’de B.D.’ye ait ağılda 1 koyun ve 2 keçiyi çalan hırsızlar Jandarma Suç Araştırma Timinin çalışmaları sonucunda yakalandı.

GÜNDEM 21.01.2020, 14:24 21.01.2020, 14:27
Jandarma Koyun Hırsızlarını Yakaladı: 2 Gözaltı

Niğde’de B.D.’ye ait ağılda 1 koyun ve 2 keçiyi çalan hırsızlar Jandarma Suç Araştırma Timinin çalışmaları sonucunda yakalandı.

Edinilen bilgilere göre olay Niğde Merkeze bağlı Gümüşler kasabasında meydana geldi. B.D. Koyunlarının çalındığını Niğde İl Jandarma Ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri bölgedeki kameralar ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS)den yapılan incelemelerde hırsızlık olayına karıştığı değerlendirilen aracı ve araç içerisindeki iki şüpheliyi tespit etti.

Meydana gelen hırsızlık olayının araştırılması için İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan ve son dönemde birçok faili meçhul hırsızlık olayın aydınlatılmasında etkin rol oynayan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile Merkez ilçe Jandarma komutanlığı olay hakkında geniş çaplı araştırma ve soruşturmaları sonucunda araç sürücüsünün C.İ ve yanındakinin S.K olduğu tespit etti.

Ekipler çalınan hayvanların kesilip Et’e dönüştürülmemesi için zaman kaybetmeden operasyon başlattı.  Akşam saatlerinde şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramada C.İ. ve S.K. yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan C.İ. ve S.K.’nin ifadeleri alınmak üzere İl Jandarma komutanlığına getirildi. İfadelerinde hırsızlık olayını kendilerinin yaptığını itiraf eden zanlılar çaldıkları hayvanları merkezde bir şahsa bin liraya sattıklarını söyledi. Çaldıkları hayvanları sattıkları yerde bulan Jandarma ekipleri koyun ve keçileri alarak B.D.’ye teslim etti.

Hayvanlarını bulan jandarma ekiplerine teşekkür eden B.D. ‘‘hayvanlarımın bulunduğu için mutluluk duydum. Tek geçim kaynağım bu hayvanlardı. Bu hayvanları çalan şahıslardan şikayetçiyim’’ diyerek şikayetçi olduğunu belirtti.

Gözaltına alınan C.İ. ve S.K. tutuklanmaları talebi ile Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

 

 

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)