Japonya Büyükelçiliği'nden Bor'a hibe

Bor'da Mobil Meme Kanseri Tarama Aracı Sağlanması Projesi kapsamında 89,900 Dolar değerindeki araç Japonya Büyükelçiliği tarafından Bor Belediyesine hibe edildi.

GÜNDEM 23.03.2021, 12:54 23.03.2021, 12:56
Japonya Büyükelçiliği'nden Bor'a hibe


Bor'da Mobil Meme Kanseri Tarama Aracı Sağlanması Projesi kapsamında 89,900 Dolar değerindeki araç Japonya Büyükelçiliği tarafından Bor Belediyesine hibe edildi. 
Bor Belediyesi'nin hazırladığı proje, 730 proje arasından seçilerek Japonya Büyükelçiliğinden hibe almaya hak kazandı. 
Bor Belediyesi  Bor ilçesinin kırsal kesiminde ikamet eden kadınlara yönelik periyodik olarak meme kanseri taraması yapılabilmesi için 1 adet gezici sağlık aracı ve tarama ekipmanlarının sağlanması için hazırladığı “Bor’da Mobil Meme Kanseri Tarama Aracı Sağlanması” projesi ile Japonya Yerel Projelere Hibe Programına başvurdu.  Hibe miktarı 89,900 dolar olan proje  730’dan  fazla proje başvurusu içerisinden titizlikle yapılan inceleme sonucu kabul edilen 10 proje arasında yerini aldı.
BÜYÜKELÇİ SUZUKİ: "10 PROJE HAK KAZANDI"
Japonya Ankara Kazuhiro Suzuki, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; " 2021 yılında, 730’dan  fazla proje başvurusu içerisinden titizlikle yapılan inceleme sonucu seçilen ve hibe desteği almaya hak kazanan 10 projenin uygulanmasına karar verilmiştir. Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında uygulanacak olan projelerin başarılı bir şekilde tamamlanmasını ve bu projelerin yaşantınızı zenginleştirme konusunda sizlere destek olmasını içtenlikle temenni ederim.  Bu yıl seçilen projeler sayesinde; Japonya ve Türkiye arasındaki yerel düzeydeki ikili ilişkileri daha da derinleştirmek adına COVID-19 Pandemi sürecinin etkilerinin azalması ile birlikte uygun bir zamanda bölgenizde sizleri ziyaret etmek isterim. Japonya ve Türkiye tarih boyunca dost ve stratejik anlamda ortak iki ülke olmuştur. 2024 yılında Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayacağız.  Bu projelerin iki ülkenin dostluk ilişkilerini daha da derinleştirmesini temenni ederim." dedi.  
BAŞKAN BARAN'DAN TEŞEKKÜR MESAJI
Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, hibe desteği dolayısıyla Japonya Büyükelçiliğine teşekkür etti. Kanser tarama aracının temin edilmesi kurumumuzca hedeflenmiş bir hizmetti diye konuşan Başkan Baran, sözlerinin devamında; " Kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızın çocuk, hayvan, çiftlik, toprak gibi çeşitli sorumluluklarının olması, hastalara sağlanan servis, ulaşım otobüs imkanının kısıtlı olması gibi nedenlerden dolayı sağlıkları için zaman ayıramadıkları ve rutin yapılması gereken taramalara katılamadıkları hususunun farkındalığıyla; kanserde erken teşhis hayat kurtarır prensibini baz alarak, 40-69 yaş aralığındaki kadınlara meme kanseri taramalarının yapılması için kanser tarama aracının temin edilmesi kurumumuzca hedeflenmiş bir hizmetti. Gerçekleşecek hizmetle, erken teşhisle kadınlarımızın hem yaşam süreleri arttırılması hem de yaşam kalitelerinin olumlu yönde etkilenmesi amaçlanmıştır. İl Sağlık Müdürlüğümüzün değerli ortaklığıyla Belediyemiz; sosyal belediyecilik anlayışına sahip, hizmette referans belediye olma vizyonumuza katkı sağlayacak bu projeye imza atmanın mutluluğu içerisindedir. Projemizi gerçekleştirmemize katkı sağlayan Japonya Büyükelçiliğine şahsım, İlçem ve Ülkem adına teşekkürü borç bilirim. Söz konusu proje, Japonya ile kurulan samimi bağın göstergesi olacak olup, birlikte atılacak samimi adımların son olmamasını temenni ederim." diye konuştu.
Haber: Oğuz Eser

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)