Kaba Yem’de Niğde’de Bir İlk

Niğde ve Bor’da üretilen yerli mısırdan elde edilen mısır silajı Ürdün’e ihraç ediliyor.

GÜNDEM 03.07.2019, 18:11 03.07.2019, 18:15
Kaba Yem’de Niğde’de Bir İlk

Niğde ve Bor’da üretilen yerli mısırdan elde edilen mısır silajı Ürdün’e ihraç ediliyor.

Niğde’nin Bor İlçesi’nde 4 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ‘Ayan Yem ve Tarım’ firması tarafından Niğde ve Bor çevresinde yerli üreticilerin ürettikleri mısırlardan elde edilen mısır silajı Ürdün’e ihraç ediliyor.

Bünyesinde mısır silajı, küspe, yonca ve saman işlemesi yaparak paketli yem üreten Ayan Yem işletme sahibi Rıza Aydın;  “Ayan Yem ve Tarım olarak, son yıllarda oldukça gelişen kaba yem üretimi ve stoklama işlemleri sayesinde bölge çiftçimizin elde ettikleri ürünlerin hızlı bir şekilde nakite çevrilmesi konusunda büyük mutluluk duyduğunu belirterek, çiftçimiz ürünlerini bize getiriyor bizde hak ettiği değerde alıyoruz hem bölge çiftimiz hem de biz kazanıyoruz” dedi.

Silajın yeşil sulu bitkilerin havasız ortamda fermantasyonu sonucu oluşan bir yem olduğunu belirten Aydın, “mısırın silaj yapılacak bitkilerin başında geldiğini ve en kaliteli silajın mısırdan yapıldığını söyledi. Niğde’nin mısır üretiminde, iklim ve toprak şartları bakımından avantajlı olduğunu kaydeden Aydın, Niğde’nin bu avantajını kaliteli mısır silajı üretiminde de sürdürdüğünü ve bu kapsamda hem bölgemiz için istihdam oluşturduğumuz için hem de devletimize katma değer kazandırdığımız için son derece mutlu olduklarını ifade ederek Ayan Yem ve Tarım’ın işletmeye açılışının 4. yılında ilk ihracatını gerçekleştirdik son derece gururluyuz, yıllık kapasitemiz 25-30 bin ton civarında, yakın zamanda yine yurtdışına yonca ihracatı yapacağız. Öte yandan önümüzdeki yıl için yabancı firmalarla prensipte 10 bin ton Mısır silajı için anlaşma yaptık” dedi.

Ayan Yem ve Tarım işletme sahibi Rıza Aydın;  “firma olarak bölgemizdeki yerli üreticilerin ürettikleri ürünleri yem haline getirip ihraç ederek ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz her geçen gün büyüyen bir firmayız, sektörümüzün gelecekte hayvan sayısına göre artış göstereceği göz önüne alındığında, ilaçlamalı ve dayanıklı kaba yem ihtiyacının artacağı uzmanlar tarafından ön görülmekte dolayısıyla üretimimizi her geçen gün artıracağız bölgemiz ve üreticilerimiz için faaliyetlerimize devem edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)