Kıbrısta Yerli Ve Milli Hasat Yapıldı

Patates Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen milli ve yerli patates tohumları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) bulunan tohumlar Tarımsal Araştırma Enstitüsünde denemeleri yapılan tohumların hasadı yapıldı.

GÜNDEM 29.01.2020, 16:13 30.01.2020, 23:21
Kıbrısta Yerli Ve Milli Hasat Yapıldı

Patates Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen milli ve yerli patates tohumları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) bulunan tohumlar Tarımsal Araştırma Enstitüsünde denemeleri yapılan tohumların hasadı yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün Gazimağusa’da bulunan Türkmenköy İstasyonunda 5 adet yerli ve milli çeşidimiz olan Onaran2015, Ünlenen, Leventbey, Muratbey ve Nam birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetin (KKTC)’de en fazla üretimi yapılan 3 patates çeşidi olan Spunta, Sifra ve Asterix ile birlikte  kurulan denemeler sonucunda verimleri ölçülerek hasatları yapıldı.

Yapılan hasat hakkında bilgi veren Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, ‘‘KKTC Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile birlikte kurduğumuz bu deneme ile birlikte; yerli patates çeşitlerinin Kıbrıs’taki adaptasyon kabiliyetlerinin belirlenmesi, performanslarının görülmesi ve ülkede mevcut dikimi yapılan çeşitlerle karşılaştırılması amaçlanmıştır. Yine Ocak ayı içinde yeni tescil olan çeşitlerimiz Niğde Sarısı ve Saruhan’ın da bulunduğu yeni bir deneme kurarak tüm çeşitlerin performansları birlikte gözlenecektir. Niğde Sarısı ve Saruhan’ın ilk kez KKTC’de dikimi yapılacak olup KKTC Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile birlikte denemelerimizi yürütmeye devam edeceğiz.’’ Dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)