Niğde’de üretilen organik gübreler yurt dışına ihraç ediliyor

Niğde’nin Bor ilçesinde bulunan Organize Sanayi bölgesinde Tarım ve Orman Bakanlığı11. Etap KKYDP programı kapsamında kurulan Hayvansal Orjinli Organik Gübre üretim tesisinde ayda üretilen 20 bin Ton organik hayvansal orjinli gübre başta İsrail olmak üzere Afrika ülkelerine ihraç ediliyor.

GÜNDEM 24.02.2021, 13:54 07.03.2021, 02:21
Niğde’de üretilen organik gübreler yurt dışına ihraç ediliyor

 

Niğde’nin Bor ilçesinde bulunan Organize Sanayi bölgesinde Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Etap KKYDP programı kapsamında kurulan Hayvansal Orjinli Organik Gübre üretim tesisinde ayda üretilen 20 bin Ton organik hayvansal orjinli gübre başta İsrail olmak üzere Afrika ülkelerine ihraç ediliyor.

Bor ilçemize bağlı Organize Sanayi bölgemizde 11. Etap KKYDP programı kapsamında kurulan Hayvansal Orjinli Organik Gübre üretim tesisine Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş , Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Vahap Erol , Teknik personel Ziraat Mühendisi Firuzan Kunt eşliğinde ziyaret gerçekleştirildi.

Yapılan ziyarette İşletme hakkında bilgiler veren İşletme Müdürü Alparslan Eken; Toplan yatırım maliyeti 2 Milyon TL ye kurulan tesisin KKYDP 11.Etapdan yüzde 50 Destek alarak 1 Milyon TL’sinin karşılandığını, kurulan bu Tesiste son teknoloji ile ayda 20 bin ton gübre üretime devam ettiklerini yaklaşık 30 kişiye iş istihdamı sağladıklarını ve Niğde Ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlandığını ifade etti. Şirketin Üretim miktarlarının yüzde 40’nı başta İsrail olmak üzere Afrika Ülkelerine de İhraç ettiklerini bu ihraçlardan ekonomik anlamda gelen gelirler yaklaşık 1 milyon 500 Bin Dolar ciroya sahip olduklarını belirtti.

Yapılan ziyarette açıklamalarda bulanan Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; Gerçekleştirilen bu yatırımların karşılıklarının alındığını görmek bizleri ziyadesi ile memnun etmektedir. Bu yatırımların Ülke ekonomisine ve Niğde ilimize ekonomik anlamda kalkınma sağladığını belirtti.

Pandemi şartlarına rağmen üreten Niğde sloganı ile sürekli sahada olacağımızı vurgulayan Baş, üretim yapmak isteyen yatırımcılarımızın projelerin hem destekçisi hem ’de takipçisi olacağımızı söyledi. Baş işletme müdürü ve çalışan arkadaşlara başarılar diledi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)