NİTSO ve NTB İle Ziraat Bankası Arasında Protokol İmzalandı

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ve Niğde Ticaret Borsası ile Ziraat Bankası arasında "Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı" protokolü imzalandı.

GÜNDEM 21.12.2020, 15:01 21.12.2020, 15:01
NİTSO ve NTB İle Ziraat Bankası Arasında Protokol İmzalandı

 

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ve Niğde Ticaret Borsası ile Ziraat Bankası arasında "Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı" protokolü imzalandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan "Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı" protokolü kapsamında Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) ve Niğde Ticaret Borsası (NTB) ile Ziraat Bankası Niğde Müdürlüğü arasında protokol imzalama programı düzenlendi. İmzalanan protokol ilimizde bulunan Ziraat Bankası şubelerinin tamamında geçerli olacak.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Meclis Başkanı Serdar Ecemiş, Niğde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, NİTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Suna Tuğrul, Ziraat Bankası Niğde Merkez Şube Müdürü Ayhan Tatlısu ve Niğde Ziraat Bankası Derbent Şube Müdürü Nuri Kürşat Kale katıldı.

Ziraat Bankası Merkez Şube Müdürü Ayhan Tatlısu  "Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı" hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Suna Tuğrul ve Niğde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık yapmış oldukları ortak açıklamada,

İçinde bulunduğumuz korona virüs salgın döneminin ticari hayatı olumsuz etkilediğini ifade ederek, "Bu zorlu süreçte üyelerimiz büyük sıkıntılar yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor. Çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin önderliğinde Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ve Niğde Ticaret Borsası olarak içinde bulunduğumuz bu zorlu süreci üyelerimizin daha rahat atlatması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ziraat Bankası ile imzaladığımız protokolle, nakit sıkıntısı çeken üyelerimizin finansman ihtiyacını karşılarken, üretimde ve ticarette de devamlılığı sağlayacak yeni bir iş birliğine gideceğiz. Söz konusu protokol, ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren üyelerimize bir nebze olsun nefes aldırılacak" dediler.

"Ödemeler 18 aya ulaşan esnek vadelendirme ile yapılabilecek"

"Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı" kapsamında Ziraat Bankkart ile ekonomiye kazan-kazan anlayışını getireceklerinin altını çizen NiTSO Başkan Vekili Suna Tuğrul ve NTB Başkanı Zafer Uyanık, "Tedarik Zincirinin işleyişini ve devamlılığını kolaylaştırıyoruz. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü açıyoruz. Bu sayede, üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan güven içinde mallarını satabilecek. Sattıkları mal bedelini, alacak riski taşımadan, Ziraat Bankası garantisiyle peşin ya da taksitli alacaklar. Böylece nakit akışını öngörülebilir hale getirmiş olacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Ödemelerini 1,5 yıla ulaşan esnek vadelendirme ile yapacaklar. Böylece nakit akışlarını rahatlatacaklar. Yani kısaca, mal almak gerekince, bu kart ile para ödemeden satın alma yapılıyor. Satıcı da bu kimdir diye endişe etmeden malını güvenle satıp, parasını bankadan tahsil ediyor. Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dahilinde üyelerimiz bu sistemden faydalanabilecek. Böylece, artan korona virüs vakaları nedeniyle yeni tedbirlerin alındığı bu dönemde, nakit akışlarını rahatlatmış olacaklar" şeklinde konuştular.

"Bu dönemde anlamlı bir protokol"

İçinden geçtiğimiz dönemde birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten NiTSO Başkan Vekili Suna Tuğrul ve NTB Başkanı Zafer Uyanık , "Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınından ülkemizde ciddi seviyede etkileniyor. Yaşanan süreç ekonomik olarak ticari hayatı sarsıyor. Daha fazla dayanışma ruhuna ihtiyacımız olduğu böyle bir dönemde Ziraat Bankası ile yaptığımız bu protokol daha da anlam kazanıyor. Bu vesileyle, imzalanan protokolün tüm üyelerimize ve KOBİ'lerimize hayırlı olmasını temenni ederken, üyelerimizi bu avantajlı finansman imkanından yararlanmaya davet ediyoruz. Projenin hayata geçmesindeki katkılarından dolayı TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'a teşekkürlerimiz sunuyoruz" diye konuştular.

 

Karşılıklı imzalar atıldı

Yapılan konuşmaların ardından, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Suna Tuğrul ve Niğde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık ile Ziraat Bankası Niğde Merkez Şube Müdürü Ayhan Tatlısı tarafından karşılıklı imzalar atıldı.

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)