Trafikte Alınacak Önlemler Masaya Yatırıldı

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Başkanlığında Düzenlenen Toplantıda Otobüs Kazalarının Önlenmesine Yönelik Tedbirler Görüşüldü.

GÜNDEM 21.02.2020, 17:29 21.02.2020, 17:31
Trafikte Alınacak Önlemler Masaya Yatırıldı
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Başkanlığında Düzenlenen Toplantıda Otobüs Kazalarının Önlenmesine Yönelik Tedbirler Görüşüldü.
Şehir içi ve şehirlerarası otobüs kazalarının önlenmesi amacıyla düzenlenen sektör yetkilileri ve kurumlarla değerlendirme toplantısı, Niğde  Valisi  Yılmaz Şimşek başkanlığında yapıldı.
Toplantıya Vali Yılmaz Şimşek, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, ilgili kurum müdürleri ve seyahat firma yetkilileri ile sürücüler katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasında trafikte otobüs şoförlerinin daha dikkatli olmasının ve kurallara riayet etmesinin kazaların azalması açısından son derece önemli olduğunu belirten Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, yaşanabilecek otobüs kazalarında can ve mal kaybının daha fazla olabildiğini bu konuda firma yetkilileri ve sürücülerimizin daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.
Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla trafik kazalarının oluşmasında önemli rol oynayan olumsuzluklara ayrıca dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek;
        -Kış şartlarına uygun lastik kullanılması,
        -Şoförlerin yol, hava, trafik durumunun gerektirdiği şartlara uygun hızda seyretmeleri ve hız ihlali yapmamaları,
        -Mevzuatın öngördüğü sayıda şoförü yolculuk esnasında araçta bulundurmaları,
        -Kazaların temel nedeni olan yorgun/uykusuz araç kullanmanın önlenmesi,
        -Firmaların sık sık şoför değiştirmemesi, çalışma sürelerinin kaydının tutulması,
        -Seyahat süresince şoförlerin ve yolcuların emniyet kemeri takmaları ve bu yönde araç içinde gerekli uyarıların/kontrollerin yinelenmesi,
        -Sürücü seçiminde titiz davranılması, uzun yol deneyimine ve güvenli sürüş bilgisine sahip şoförlerin çalıştırılması,
        -Firmalarca sefer öncesinde veya haftada bir kez otobüslerin ve şoförlerin yeterliliklerinin kontrol edilmesi/gözlenmesi,
        -Trafik güvenliğine yönelik kontrollerin aksatılmadan yapılması,
        -Terminallerde ve güzergâh üzerinde araçların, takograf, ışık, far, gibi teknik donanım ekipmanlarının denetlenmesi,
        -Belirlenen alanlar dışında yolcu bindirme/indirme yapılmaması,
        -Otobüs yangınlarını önleyici tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir,  
        -Şoförlere bir takvim halinde Emniyet ve Belediye tarafından otogarda eğitim verilmesi,  yolcu ve otobüslerin güvenliği açısından belirtilen tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir” dedi.
        Kazaların nerede, nasıl ve ne şekilde meydana geldiğine yönelik istatistiki bilgilerin sunum halinde verildiği toplantı, yapılan fikir alış-verişlerinin ardından sona erdi.  
 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)