Yalçın'dan 'Kara Paket' Tepkisi

Bor Bak­kal­lar ve Ba­yi­ler Odası Baş­ka­nı R.​Kadir Yal­çın'dan, TBMM gün­de­min­de bu­lu­nan ve tütün ürün­le­ri­ne yö­ne­lik dü­zen­le­me­ler içe­ren 'kara paket' uy­gu­la­ma­sıy­la il­gi­li açık­la­ma geldi.

GÜNDEM 12.11.2018, 13:45 12.11.2018, 13:50
Yalçın'dan 'Kara Paket' Tepkisi
Bor Bak­kal­lar ve Ba­yi­ler Odası Baş­ka­nı R.​Kadir Yal­çın'dan, TBMM gün­de­min­de bu­lu­nan ve tütün ürün­le­ri­ne yö­ne­lik dü­zen­le­me­ler içe­ren 'kara paket' uy­gu­la­ma­sıy­la il­gi­li açık­la­ma geldi.
Uy­gu­la­ma­nın es­na­fa ciddi ma­li­yet ge­ti­re­ce­ği­ni be­lir­ten Baş­kan Yal­çın, "Zin­cir mar­ket­le­rin ve AVM'lerin hak­sız re­ka­be­ti­ni kar­şı­sın­da ezi­len es­naf­la­rı­mız bir de bu dara so­kul­ma­ma­lı" diye ko­nuş­tu.
Kara Paket uy­gu­la­ma­sı­nın es­na­fa ciddi an­lam­da zor­luk­lar ya­şa­ta­ca­ğı­nı söy­le­yen Bor Bak­kal­lar ve Ba­yi­ler Odası Baş­ka­nı R.​Kadir Yal­çın, "Si­ga­ra pa­ket­le­ri­nin tek tip ol­ma­sı il­çe­miz ge­ne­lin­de­ki es­naf­la­ra ciddi bir şe­kil­de zor­luk­lar ya­şa­ta­ca­ğa ben­zi­yor. 'Kara Paket' uy­gu­la­ma­sı­nın üre­ti­ci­den pe­ra­ken­de­ci­ye kadar her­ke­si olum­suz et­ki­le­ye­ce­ği­ni dü­şü­nü­yo­ruz." dedi.
Bu uy­gu­la­ma sa­de­ce biz­le­ri değil, ül­ke­mi­zi de zora so­ka­cak­tır diye ko­nu­şan Baş­kan Yal­çın, söz­le­ri­ni şu şe­kil­de sür­dür­dü; "Kara paket uy­gu­la­ma­sı ha­ya­ta geç­ti­ği andan iti­ba­ren ül­ke­miz­de­ki si­ga­ra ka­çak­çı­la­rı da boş dur­ma­ya­cak­lar­dır. Kaça si­ga­ra sa­tı­şı ar­tar­sa dev­le­ti­miz katma de­ğer­den yok­sun ka­la­cak­tır. Bunun için kara paket uy­gu­la­ma­sın­dan biran önce vaz­ge­çil­me­si şart­tır. Dev­let yet­ki­li­le­ri­mi­zi bu ko­nuy­la il­gi­li du­yar­lı ol­ma­ya davet edi­yo­ruz" diye ko­nuş­tu.
BAK­KAL­LA­RA 
DES­TEK ŞART
İlçe­miz ge­ne­lin­de­ki bak­kal­la­rın­da ciddi so­run­lar­la karşı kar­şı­ya kal­dı­ğı­nı be­lir­ten Yal­çın, dev­let­ten bu ko­nu­da yar­dım is­te­di.
Bor Bak­kal­lar ve Ba­yi­ler Odası Baş­ka­nı R. Kadir Yal­çın, söz­le­ri­ni şu şe­kil­de sür­dür­dü; "Bak­kal­la­rı­mı­zın maddi an­lam­da sı­kın­tı­la­rı­nı gi­de­recek olan 'Can Suyu Fa­iz­siz Kredi Des­te­ği' her­ke­se ve­ril­me­li. Özel­lik­le Bağ­kur, elekt­rik, doğal gaz gibi öde­me­le­ri­ne des­tek ve­ril­me­li­dir. Bak­kal­la­rı­mız, ül­ke­miz­de ya­şa­nan son eko­no­mik ge­liş­me­ler­den ağır bir bi­çim­de et­ki­le­ni­yor. Bu ko­nu­da dev­let bü­yük­le­ri­miz­den ge­rek­li yar­dım­la­rı bek­li­yo­ruz." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Mar­ket zin­cir­le­ri­nin de bak­kal­la­rı olum­suz bir şe­kil­de et­ki­le­di­ği­ni be­lir­ten Baş­kan Yal­çın, "Bak­kal­la­rı­mı­zın en büyük so­run­la­rın­dan bi­ri­si­de AVM'ler­dir. Ulu­sal mar­ket zin­cir­le­ri her köşe ba­şın­da bir şube açı­yor­lar ve man­tar gibi ço­ğa­lı­yor­lar. Bu da bak­kal­la­rı­mı­zı et­ki­li­yor ve dük­kan­la­rı­nı ka­pat­ma­la­rı­na sebep olu­yor. Ti­ca­re­tin bir ku­ra­lı ol­ma­lı ve küçük es­na­fı­mı­zı des­tek­le­yecek yasa ve ku­ral­lar ha­ya­ta ge­çi­ril­me­li­dir." di­ye­rek söz­le­ri­ni son­lan­dır­dı.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)