Yeşil, 'İnternetteki İndirim Kampanyalarına Dikkat'

Bazı internet sitelerinin özel günleri bahane ederek indirim stratejisiyle müşteri çektiğini söyleyen Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil , 'Yılın belli zamanlarında büyük firmalar tarafından başlatılan alışveriş kampanyaları hızla yayılıyor. Ancak bazı internet siteleri bu kampanyaları fırsata çevirerek yanıltıcı indirimler yapıyor. Bu tür alışveriş günlerinde önce maliyetler yükseltilerek fiyatlar şişiriliyor sonra indirim adı altında ürünler yeniden pazarlanıyor. Stokları tüketmek için fırsat, indirimin bitmesine şu kadar saat kaldı gibi satış teknikler uygulanıyor. Vatandaşlarımız bu tür indirim aldatmacalarına itibar etmemeli. Fiyatları çok iyi takip ederek bildikleri ürünleri satın almalı. Öte yandan internet üzerinden alışveriş çılgınlığına kapılıp kredi kartlarına yüklenilmemeli' dedi.

GÜNDEM 26.06.2019, 11:13 26.06.2019, 11:13
Yeşil, 'İnternetteki İndirim Kampanyalarına Dikkat'

Bazı internet sitelerinin özel günleri bahane ederek indirim stratejisiyle müşteri çektiğini söyleyen Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil , 'Yılın belli zamanlarında büyük firmalar tarafından başlatılan alışveriş kampanyaları hızla yayılıyor. Ancak bazı internet siteleri bu kampanyaları fırsata çevirerek yanıltıcı indirimler yapıyor. Bu tür alışveriş günlerinde önce maliyetler yükseltilerek fiyatlar şişiriliyor sonra indirim adı altında ürünler yeniden pazarlanıyor. Stokları tüketmek için fırsat, indirimin bitmesine şu kadar saat kaldı gibi satış teknikler uygulanıyor. Vatandaşlarımız bu tür indirim aldatmacalarına itibar etmemeli. Fiyatları çok iyi takip ederek bildikleri ürünleri satın almalı. Öte yandan internet üzerinden alışveriş çılgınlığına kapılıp kredi kartlarına yüklenilmemeli' dedi.

İnternette dönem dönem ortaya çıkan çeşitli kampanyalara karşı vatandaşlara uyarıda bulunan NESOB Başkanı Yeşil, 'Son zamanlarda moda haline gelen ve alışveriş çılgınlığı yaşatan indirim kampanyaları vatandaşlarımız için değil satışı yapanlar için bir fırsata dönüştürülmektedir. Bir malın maliyeti ve satış fiyatı ortalama olarak bellidir. Ürünlere birkaç ay öncesinde 3-5 katı etiket yapıştırıp yılın belli günlerinde indirim diye pazarlamak haksız kazançtır. ?En uzun gün', ?En uzun gece' vs denilerek stok eritme oyunlarına gelmemeliyiz. Bu tür kampanyaların ismi değişip yöntemi aynı kalıyor. Fiyatlar önce şişirilip sonra indiriliyor. Vatandaşlar piyasa araştırması yapmadan internet alışverişi yapmamalı. Herkes alıyor ben de almalıyım düşüncesine kapılmamalı. Çünkü ihtiyaç fazlası olan ürün ucuz bile olsa pahalıdır' diye konuştu.

Ülkemizde yaklaşık 40 milyon kişinin internetten alışveriş yaptığını belirten Yeşil, 'Ülkemizde en fazla giyim, aksesuar, gıda ve elektronik alışverişleri internet üzerinden yapılıyor. Bu alışverişler sosyal medyadan yapıldığında yapılan alışverişlerin sonunda birçok satıcı fiş ya da fatura kesemiyor. Bu durum da vergi kaçakçılığı ve devletin ekonomik olarak zarar görmesine neden oluyor. Dolandırıcılık vakalarının ve hak mağduriyetlerinin yaşanmaması için vatandaşlar internet alışverişi yaparken çok dikkatli olmalı. Öncelikle alışveriş yapılacak sitenin adres çubuğuna dikkat edilmeli. Sitelerin kurumsal olup olmadığı, gizlilik ilkelerine uygun hareket edip etmediği araştırılmalı. Alışveriş yaparken kredi kartı bilgilerinin çalınmaması için 3D Secure güvenli ödeme sistemi olan internet siteleri tercih edilmeli. İnternet ortamındaki dolandırıcılığın önüne geçilmesi için bilinçlenme, farkındalık ve eğitim büyük bir önem taşıyor' şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)